Vw POLO N6 ADX 1.3

06 Lis 2008, 19:26

Padł Hall. Czy ktoś sam z tym walczył i z jakim skutkiem?
Darek11
Nowicjusz

• 07 Lis 2008, 11:24

skad wiesz ze padł czujnik halla?
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

07 Lis 2008, 16:36

mlody861 napisał(a):skad wiesz ze padł czujnik halla?

Zaczeło się tak.Kilka miesięcy temu, w czasie jazdy silnik przerywał.
    Myslałem, ż "łapią" tłoki! ( że się zaciera). Póżniej pojawiły sie problemy z odpaleniem ciepłego silnika. Różnie, po kilku, kilkunastu próbach-odpalał.
    Teraz, żeby zagadał,(po stopie), Muszę wyjąc wtyczkę 3-pinową(Hallotron) z aparatu zapłonowego, wpiąc ... i pali na dotyk.
    Bieda polega na tym, ze teraz silnik gaśnie podaczs jazdy, a to jest już niebezpieczne. Zdarza się to coraz częściej (po przejechaniu kilku kilometrów). Jak jest gdzie zjechac- nie ma problemu!,Ale jak zdechnie na środku skrzyżowania?
    Mechanicy mówią - wymień aparat zapłonowy! (Hallotron jest w jego bebechach).

Stąd TO wiem!

Aparat zapłonowy - 030 905 205 AB - ma Ktoś ?
    Sam czujnik Hall'a, to prawie 200 zeta.

Pozdrawiam!
    Darek11
    Nowicjusz

07 Lis 2008, 16:54

Darek11
    Nowicjusz

07 Lis 2008, 22:36

kolego z wymianą nie ma większych problemów,tylko mysisz aparat rozebrać,z tego co opisałeś to raczej napewno hall,ale chyba bardziej się opłaca kupić drugi aparat niż halla.
    ja kupowałem aparat za 50 zł.
    pozdrawiam.
    autolucas
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Wynajem Porsche - spełnij swoje marzenia
      Branża motoryzacyjna zmienia się bardzo dynamicznie, jednak są takie nazwy, które od lat niezmiennie wywołują szybsze bicie serca wśród jej miłośników. Jedną z nich jest Porsche. Założona w 1931 roku ...