Kłopoty z zamkiem centralnym

28 Mar 2010, 17:43

Witam, mam pytanie, mianowicie:

Po zamknięciu samochodu (Honda Civic 96r.) z pilota samochód zostaje zamknięty, lecz po kilku godzinach sam się otwiera. Problem występuje dość często, bo nawet 3 razy w tygodniu. Czym to może być spowodowane

Pozdrawiam Marcin.
ApriliaRs
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • 28 Mar 2010, 18:08

Troche to dziwne ze po kilku godzinach Napisz czy zamek orginal czy dokladany i jaki alarm (bo tylko alarm moze zablokowac po kilku godzinach drzwi) musisz poczekac i zwrocic uwage w jakim "czasie i momencie" nastepuje blokowanie
    elektron1234
    Aktywny

Miejscowość: Rzeszow

29 Mar 2010, 07:33

Zamek jest oryginalny. Blokowanie tzn? jak zamykam go z pilota to od razu blokują się drzwi. A jak mam sprawdzić jaki mam alarm?
    ApriliaRs
    Nowicjusz

29 Mar 2010, 08:51

Może jak podnosi się wilgotność to jakieś zwarcie następuje i otwiera drzwi. Proponuję sprawdzić przewody które idą od drzwi do kabiny czy nie są przetarte a w drugiej kolejności sterownik centralnego zamka znajduje się w drzwiach kierowcy.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001

30 Mar 2010, 15:59

Wielkie dzięki, a możesz mi przybliżyć jak wygląda ten sterownik? bo nie wiem nawet czego szukać. Ten sterownik znajduje się za plastikiem?? tzn w środku drzwi?
    ApriliaRs
    Nowicjusz

30 Mar 2010, 19:57

Znajdziesz go po ściągnięciu całego boczku z drzwi wiem, że w V generacji jest to zielona puszka nie wiem czy w VI generacji też będzie zielona ale nie da się jej nie zauważyć jest w zagłębieniu bliżej zawiasów.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Czym tak naprawdę jest tuning samochodów?
      Zakup nowego samochodu to dla wielu osób bez wątpienia ważne wydarzenie. Dla każdego oznacza ono jednak co innego. O ile dla większości z nas nowy samochód to po prostu środek transportu do pracy, sklepu czy ...