Opel Vectra b Zablokowane tylne prawe drzwi

26 Mar 2010, 20:33

Witam mam taki problem zablokowały mi się drzwi tylne prawe nie idzie ich otworzyć ani ze środka ani z zewnątrz klamiki chodzą normalnie ten "dzyndzel" czy jak to się nazywa co się otwiera i zamyka normalnie da się podnosić i opuszczać co może być. Mam również problem z centralką otwierają się z pilota tylko drzwi pasażera inne nie reagują z kluczyka zaś tylko otwierają się pasażera i kierowcy wcale nie działa tył lewy tył da się otworzyć ręcznie a prawy nie reaguje w ogóle tak jak wyżej napisałem proszę o szybka pomoc i z góry dziękuje
rogal1987
Nowicjusz

Miejscowość: Liw
  • 26 Mar 2010, 22:03

rogal1987 napisał(a): zablokowały mi się drzwi tylne prawe nie idzie ich otworzyć ani ze środka ani z zewnątrz

Trudno mi powiedzieć co Ci się urodziło ale ja miałem podobny problem dawno,dawno
    temu...Co bylo nie pamiętam ale skończyło to się tym ze musiałem sciągac tapicerkę
    drzwi i odblokować coś na zamku... :!: :!: :sad:
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

27 Mar 2010, 07:05

zdjąłem tapicerkę z drzwi i tam się nic nie da odblokować wszystko jest na swoim miejscu (klamki po podpinane nic nie po spadało) linka od otwierania też czuć że chodzi a nie otwiera :sad: POMOCY jak mogę to otworzyć
    rogal1987
    Nowicjusz

27 Mar 2010, 07:57

rogal1987 napisał(a):zdjąłem tapicerkę z drzwi i tam się nic nie da odblokować wszystko jest na swoim miejscu (klamki po podpinane nic nie po spadało) linka od otwierania też czuć że chodzi a nie otwiera :sad: POMOCY jak mogę to otworzyć

Masz zablokowany zamek( tzw rygiel) Sprobuj na zamku przesunac dzwignie (ciezko to wytlumaczyc) Poprostu (jesli jest oslona plastikowa) to ja nawet wylam zeby miec dojscie i moc przesunac dzwignie
    elektron1234
    Aktywny

Miejscowość: Rzeszow

30 Mar 2010, 17:49

udało się w końcu po wielkich trudach odblokować mianowicie mam jeszcze jedne problem może ktoś podpowie też związany z tymi zamkami nie otwierają mi się z pilota żadne tylne drzwi ani od kierowcy z kluczyka otwierają się tylko kierowcy i pasażera tył nie reaguje co może być??
    rogal1987
    Nowicjusz

30 Mar 2010, 18:23

Sprawdź centralke ale za nim to zrobisz trzeba sprawdzić siłownik zamka, tak aby dźwignia zamka miała odstępu około 2mm.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

30 Mar 2010, 18:42

rogal1987 napisał(a):udało się w końcu po wielkich trudach odblokować mianowicie mam jeszcze jedne problem może ktoś podpowie też związany z tymi zamkami nie otwierają mi się z pilota żadne tylne drzwi ani od kierowcy z kluczyka otwierają się tylko kierowcy i pasażera tył nie reaguje co może być??

Zamek do wymiany bedzie od kierowcy i ten tylny Proponuje kupic od kierowcy pozniej sprawdzic czy jest sterowanie z zamka na nie dzialajace drzwi i dopiero wymienic Na 99% bedzie do wymiany (to bolaczka opla)
    elektron1234
    Aktywny

Miejscowość: Rzeszow