Kobieta i bomba pod autem

21 Lis 2016, 19:08

Witajcie. Na początku zaznaczam, że nie mam nic do kobiet....Ot, taka sytuacja jaka sie niedawno wydarzyła w Tychach.
Do komisariatu olciji w Tychach, do dyżurnego przyszła kobieta i mówi - "byłam u mechanika, a ten zauważył, że pod autem mam jakiś pakunek zawinięty w czarną folię. Więc przyjechałam, bo mechanik mówi, że może to być bomba". Dyżurny się pyta - "a gdzie pani stoi tym autem?" Kobieta - "a tu obok komisariatu, na stacji benzynowej postawiłam."
Dla pewności dopowiem - to nie żaden kawał ani żart ani nic w tym stylu - takie wydarzenie miało miejsce kilka dni temu naprawdę. Policja zamkneła stację benzynową, drogi, wezwali pirotechników policyjnych, żeby dostać się do tego pakunku musieli zdemontować robotem zderzak, i dopiero zdjąć podejrzany pakunek. Akcja trwała ponad 7 godzin...A na koniec się okaząło, że ów pakunek to nadajnik GPS...
Co wy na to?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Lis 2016, 19:26

MotoAlbercik napisał(a):do dyżurnego przyszła kobieta i mówi - "byłam u mechanika, a ten zauważył, że pod autem mam jakiś pakunek zawinięty w czarną folię. Więc przyjechałam, bo mechanik mówi, że może to być bomba". Dyżurny się pyta - "a gdzie pani stoi tym autem?" Kobieta - "a tu obok komisariatu, na stacji benzynowej postawiłam."
Widziałem to w wiadomościach i przyznam że Kobieta nie pomyślała, a mechanik tym bardziej dał ciała.
Jeżeli już znalazł coś takiego to nie powinno się takim samochodem jeździć tylko wezwać policję na miejsce do stojącego samochodu. W przypadku ładunku wybuchowego nigdy nie wiadomo jak działa i kiedy może być wywołany w nim zapłon i wybuch.
Co do nadajników GPS to są one bardzo popularne i ceny coraz niższe więc nie ma się co dziwić takimi sytuacjami może kobieta podpadła komuś? Druga sprawa to takie urządzenia mogą być wykorzystywane przez złodziei :(
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

22 Lis 2016, 11:15

A może mąż ją śledził? :lol:
Maciek77
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Toyota Corolla

26 Mar 2017, 20:32

Taką kare bym jej wdupił że by sie do końca życia nie wypłaciła :x
Audi 100 cigarro > Fiat Punto 97' > Audi 90 88' > VW Passat B3 93' > Warburg > Nissan Micra > Renault megane 97' > Deawoo Nubira II 00' > Opel Astra B 97'
Dużo aut pominąłem, ponieważ nie pamietam :)
sopel6251
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 6-2003
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 1.8 16V 115KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Historia Audi quattro w sportach motorowych
    Na początku roku 1981, Audi z napędem quattro pojawiło się na scenie Rajdowych Mistrzostw Świata. Fin Hannu Mikkola, prowadząc auto z czterema ringami podczas Rajdu Monte Carlo, wygrał pierwszych sześć śnieżnych odcinków ...