Kobieta i wybór auta - problem

19 Cze 2010, 21:59

Witam

jak widac w temacie jestem kobieta ktora chce kupic pierwsze wlasne autko/ obecnie jezdze pozyczonym Ventem z 97roku ale strasznie skorodowane.

obecnie mam 10tys, jednak tak 15tys chcialabym wydac z wszystkim na te autko.

juz widzialam wiele autek ale nie moge sie zdecydowac na marke i model.

chcialabym, zeby to bylo autko z
- ABS i poduszkami
- najlepiej diesel bo jezdze do pracy jakies 16km w jedna strone
- klima ale nie wiem czy lepiej klimatronik bo nie wiem na czym polega roznica
- najlepiej zeby byl ocynkowany i zeby nie korodowal (nie chce po roku zmieniac wolalabym zeby starczyl na dluzej)
- raczej nie kombi ale tez nie malutki jak uno
- nie obrazilabym zeby takze mial takie bajery jak el szyby lusterka i wspomaganie
- czesci w maire tanie
- malo awaryjny

co byscie mi polecili??
dzieki za pomoc
sylwusiausia
Nowicjusz

Miejscowość: biała podlaska

19 Cze 2010, 22:36

A może Bravo JTD??
np takie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Cze 2010, 11:19

Tak jak kolega wyżej zaproponowałbym Fiata Bravo, ewentualnie Brava (wersja 5 drzwiowa). Za tą cenę będzie samochód z końca produkcji z klimą, elektryką szyb i lusterek w dieslu JTD. Oszczędny, wysoka kultura pracy, niskie spalanie paliwa.

Oprócz tego możesz pomyśleć nad samochodem w benzynie i LPG. Możesz wtedy wybierać wśród wielu samochodów, np. Astra II z silnikiem 1.6.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Cze 2010, 14:29

Astra 2 nawet z silnikiem benzynowym cieszy sie niskim spalaniem oraz wysokim komfortem jazdy :)
szukam Autka :)
Czaki85
Nowicjusz

Miejscowość: Mikołów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Dobry akumulator prosto z półki
    Nie zawsze to co stoi na sklepowej półce jest tym czym naprawdę powinno być. Akumulator jest na tyle specyficznym produktem, iż wraz z upływem czasu może utracić część swoich właściwości. Niestety, dość często zdarza ...