20 Cze 2010, 14:49
Witam wszystkich, przyszedl czas na zmiane auta i od miesiaca stoje w miejscu z wyborem. Moze wy bedziecie w stanie przekonac mnie do czegos. Ogladalem juz pare sztuk i nastawilem sie na modele wymienione nizej. Problem jednak w tym, ze wcale nie mam mocno sprecyzowanych oczekiwan i sa to auta rozrzucone od "4x4" przez hatchback do wiekszego sedana. Cos w stylu "moge, ale nie musze" to samo tyczy sie rodzaju paliwa. Miesiecznie robie srednio 800-1000km (cykl mieszany). Che malo awaryjnego, dobrze wygladajacego/wyposazonego i wygodnego samochodu. Nie uzalezniam wyboru od tego ile ma miejsca w bagazniku, lub czy mozna kogos "zrobic" na swiatlach. Dodam, ze mieszkam w UK i wymienione samochody sa popularne, koszty czesci, serwisowania nie beda zbyt wygorowane
O czym myslalem(wg zainteresowania)
Lexus is200 Ig
BMW E46 coupe ( 320 Ci, od 2001) ew sedan ( 320 i, od 2001)
Nissan X-Trail Ig (2,2 Di 136km)
Honda Accord VII (2,2 TDi / 2.4 i-VTEC) - tutaj musialbym troche dolozyc i poczekac
Golf 4 3d (2,3 v5/ 1,8T 20v/ 1,9TDI 150km)
Honda Prelude 2,2 ( w tej chwili mam juz druga 2,0 i jest fajnym tylko wolnym jak na coupe samochodem)
I w tej chwili utknalem, moze bedziecie w stanie napisac wiecej o tych modelach. Spedzilem juz troche czasu na czytaniu, jednak dalej mam problem z wyborem. Pozdrawiam