Kobieta jako zawodowy kierowca TIRA?

06 Lut 2008, 21:07

Co sądzicie o takiej opcji, bo moja siostra się upiera żeby zostać zawodowcem. Ale wydaje mi się że to jest zawód bardziej dla facetów. Jak sądzicie?
konjo
Nowicjusz

06 Lut 2008, 22:19

Wg mnie jesli chodzi o tiry, to są one dla mężczyzn. Obecnie niestety zaciera się ta granica, w której mężczyźni mają swoje zawody a kobiety swoje. Autobusy, tramwaje prowadzą kobiety, a mężczyźni chodzą na solaria, depilacje itd. JUz obecnie wiele kobiet jeździ jako kierowcy tirów. no i cóż.....nic nie zrobimy...ale z drugiej strony skoro je to kręci to niech sobie jeżdzą.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

06 Lut 2008, 22:55

Ostatnio widziałem kobietę za kierownicą wielkiego DAF-a z naczepą...szczerze? byłem zaskoczony i przerażony :P pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

07 Lut 2008, 17:43

No ja bym się właśnie bał o nią i o życie kierowców. Przecież baba za kierowniątakiego wielkiego potwora to samobójstwo albo ludobójstwo:p Tak się zastanawiałem czy nie powinno się tych zawodów porozdzielać. Bo np nie wyobrażam sobie kobiety jako komandosa, to jest przecież zawód dla prawdziwego faceta.
konjo
Nowicjusz

09 Lut 2008, 13:57

Nie ubliżając kobietom - praca jako kierowca TIRa,to raczej zawód dla faceta - chodzi o bezpieczeństwo(kradzieże towaru itp).Inną rzeczą jest,że ostatnio oglądając program "Drogówka" na Polsacie2,czy "Uwaga pirat" na TVN Turbo i inne podobne,to niestety zauważam,że coraz więcej kobiet uczestniczy w zdarzeniach samochodowych.A najgorsze jest to,że niejedna,mimo,że wina jest ewidentnie po jej stronie,uważa,że to nie jej wina i nie umie zrozumieć,dlaczego źle jechała.A tak niedawno kobiety uchodziły za jeżdżące bardziej ostrożnie niż faceci.I tak było.Ale to się zmienia niestety.Kobiety za kierownicą stają się beztroskie i uważają,że jak one kierują,to faceci powinni być bardziej tolerancyjni i im ustepować,tak jak w życiu codziennym.Ale nie pomyślały jeszcze o tym,że nie zawsze widać,że za kierownicą siedzi kobieta...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Lut 2008, 17:29

Tak to już bywa:P
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Wavecamper zaprezentuje się na Poznań Motor Show
    Producent pokaże swoje modele w ramach salonu caravaningowego, który w tym roku zlokalizowany będzie w pawilonach nr 1 i nr 2. Wavecamper to legitymujący się wieloletnim doświadczeniem producent kamperów na ...

09 Lut 2008, 17:43

No niestety...tir nie dla nich :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

13 Lut 2008, 10:52

Baaaa... a do tego dodam:
Czy widziałeś kiedyś TIRowców??:D xD Tirówki wszędzie znajdziesz, ale męskie prostytutki... no żadka rasa:P xD
jazda
Nowicjusz

13 Lut 2008, 19:17

jazda napisał(a):Baaaa... a do tego dodam:
Czy widziałeś kiedyś TIRowców??:D xD Tirówki wszędzie znajdziesz, ale męskie prostytutki... no żadka rasa:P xD

Chyba niezrozumiałes pytania. Konjowi chyba chodziło o prowadzenie a nie o prostytucje.....

prosze czasem zanim coś napiszesz puknij sie w głowe bo nic niepomagasz, a tylko popisujesz sie swoją głupota..

Jak dla mnie kobieta może prowadzić tira bo przecież jest równo uprawnienie;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

13 Lut 2008, 20:07

Racja, chodziło o kobietę jako kierowce :P
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

23 Lut 2008, 15:38

W USA często spotyka się kobiety za kierownicą tira :wink:
NOD32
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

23 Lut 2008, 17:49

niech najpierw zaczną ogarniać jazdę małymi autami a nie za tiry się biorą :P
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

24 Lut 2008, 21:42

Z wielkim szacunkiem do płci pięknej, ale chociaż z tirami dałybyście sobie spokój :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lut 2008, 19:17

Piter napisał(a):Ostatnio widziałem kobietę za kierownicą wielkiego DAF-a z naczepą...

Po tym co dzisiaj przeczytałem zjeżdżam z drogi każdemu DAF'owi jakiego spotkam :lol:
sirf3ar
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Lut 2008, 20:08

Przyznaje, że nie jestem za tym, aby kobiety kierowały ciężarówkami, no ale skoro kilka(naście) już jest, może można dać im jakąś szansę :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika