Kobieta potrzebujaca pomocy-zbierzność

07 Sty 2009, 18:15

wiatm!
moze mi ktos powiedziec cczy mozna jeździc autem z krzywa kierownica??tzn. wymienił mi mechanik sworzen wachacza-chyba tak to sie nazywa i mowił mi ze musze ustawic zbuerznosc w aucie. czy moge tak sobie długo jezdzic czy msze to zaraz zrobic. prosze opomoc :wink:
blondyneczka
Nowicjusz

• 07 Sty 2009, 18:18

racze radze ustawić zbierzność szkoda opon bardzo szybko sie zużyją pozdrawiam
    slawo111
    Nowicjusz

08 Sty 2009, 18:20

Opony mogą się zużyć a poza tym ciężko się tak jeździ, samochód może ściągać na lewo lub prawo.
    lukaszkomza
    Początkujący

Miejscowość: Więcbork

08 Sty 2009, 20:57

lukaszkomza napisał(a):Opony mogą się zużyć a poza tym ciężko się tak jeździ, samochód może ściągać na lewo lub prawo.

mi auta nie sciaga tylko mam krzywo kierownice. tak nie duzo ale troche. w jakim czasie moga sie zuzyc opony?? moze tak jakos da sie okreslic w kilometrach?? bo spłukałam sie z pieniedzy i dopiero w lutym moge o zrobic.. :cry:
    blondyneczka
    Nowicjusz

08 Sty 2009, 21:18

Ciężko określi bo nie wiemy jak bardzo zbieżność odbiega od prawidłowego stanu. A nawet jeśli byśmy wiedzieli, to zależy to też od opon i wielu innych czynników ;)
    Ostrożność nie jest tchórzostwem.
    Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

09 Sty 2009, 16:52

krzywo kierownica nie jest rownoznaczna ze zla zbierznoscia, moze tylko krzywo ja zalozyl, oznaki zlej zbierznosci moze byc trzesienie kierownica ktore sie nasila i opony zdzieraja sie z jednej strony, sprawdzenie zbierznosci chyba nic nie kosztuje
    godfather78
    Aktywny

Miejscowość: swarzędz
    Prawo jazdy: 0- 0-1996
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: octavia II
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator porównania rozmiarów opon
      Jak sprawdzić czy rozmiar zamiennika opony względem oryginalnego rozmiaru będzie prawidłowo dobrany? W tym przypadku należy porównać średnicę zewnętrzną opony wzorcowej z oponą sugerowaną jako zamiennik. Jest zasada ...