Kobieta z 2 dzieci - jakie auto?!

29 Wrz 2018, 15:59

To sprawdz sobie co ma większy bagażnik wspomniana przez Ciebie 206 czy Meriva.. :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

29 Wrz 2018, 18:42

Barol a wkładałeś kiedyś wózek dziecięcy do bagażnika ?. Meriva ma teoretycznie więcej litrów bo ma ten bagażnik jest wysoki, ale znacznie praktyczniejszy będzie ten w 206 sw, mamy po prostu namiastkę kombi, jest głębiej. Do tego próg załadunkowy w Merivie jest wyżej a pakować ma kobieta do bagażnika.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0

29 Wrz 2018, 19:29

Panowie czyli na czym stoimy, gdzie mam szukać auta w peugeotach 206 SW? Definitywnie ?
Czy może coś mniejszego ? :)
Benus12
Nowicjusz

0

29 Wrz 2018, 20:33

Witaj,
Ja bym poleciał klasycznie w Forda Focusa II 1.6 benzyna kombi [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Zawsze to większe niż Clio i bezpieczniejsze, co do isofixa nie każdy egzemplarz będzie to miał i niestety trzeba trochę poszukać.
Focus fajnie się prowadzi i ma dość komfortowe zawieszenie a i ceny części nie są z kosmosu.

Ewentualnie Toyota Corolla również kombi jeżeli mamy wozić ten wózek [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Na wyposażeniu isofix :)
Niska awaryjność, koszty utrzymania i spalanie śmieszne.
Jak dla mnie auto o wiele twardsze i mniej komfortowe niż focus a miałem okazję obydwoma trochę pojeździć.
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008
0

29 Wrz 2018, 20:55

Focus 2 jak najbardziej tak. Corolla wcale nie jest taka bezawaryjną, bywają problemy m.in z poborem oleju. Na upartego można popatrzeć też na fabie 1 kombi od jakiegoś dziadka co smigal na działkę.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0

25 Mar 2019, 19:21

Renault Clio jest bardzo fajny dla kobiet z dziećmi :)
Ala2000
Nowicjusz

Zdjęcia: 10
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

W jakich butach najlepiej prowadzić samochód?
    Niejeden kierowca myśląc o bezpieczeństwie jazdy i zachowaniu ostrożności na drodze, pomija dobór odpowiedniego obuwia. Tymczasem wsiadając za kierownicę w butach na koturnie, wysokim obcasie czy w klapkach, może doprowadzić ...