Kocham starą motoryzację

08 Cze 2006, 13:36

Witam, mam na imię Dawid, na tym forum będę sie udzielał właściwe tlyko w/s tego działu a to dlatego że kocham starą motoryzację, moge o niej bez przerwy gadać i stale poszerzam swoją wiedze na ten temat. Jeśli witam się w miejscu gdzie nie powinienem - przepraszam, ale mam tak ało czasu że nie mam kiedy poczytać regulaminów. Jak tylko się skończy rok szkolny wytęże swe siły i sie tutaj pudzielam,

Pozdrawiam, bmw2002tii
bmw2002tii
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

08 Cze 2006, 20:56

Cześć,
Jak interesuja cie stare samochody zobacz sobie Autosacrum ze swiecenia pojazdow bylo troche starych samochodow, zrobilem troche zdjec sa w galerii i w wydarzeniach w temacie Aurosacrum....
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

06 Sty 2007, 16:15

Zabytkowe wozy???? To tylko amerykańskie i chevrolet impala.Jestem maniakiem tego wozu wprost go uwielbiam jest dobry klasyczny i po tuningu low rider.

POZDRAWIAM
MZ 250 <3
frafel1
Początkujący

Miejscowość: Wołczyn

06 Sty 2007, 16:57

Mi z klasycznych samochodów podobają sie Ford Mustang'67 i oczywiscie
BMW E30 318i z wąskimi lampami
pozdro for all
michalp
Początkujący

19 Sty 2007, 16:22

Nie bede zakładał nowego tematu o takie drobne pytanko. A więc: czy samochód, który ma zostać zarejestrowany jako zabytkowy to oprócz swojego minimalnego wieku 25 lat ten konkretny model musi mieć 15 lat od zakończenia jego seryjnej produkcji ?
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

19 Sty 2007, 17:05

Z tego co ja pamiętam (ostatnio czytałem o tym) to wg prawa jest tak że jeżeli chcesz zarejestrować auto jako zabytek to wystarczy ze ma powyżej 25 lat a jeżeli chcesz je zarejestrować i mieć żółte blachy to musisz spełnić dwa warunki musi to być pojazd uznany przez rzeczoznawcę za unikatowy i zarazem musi być nie produkowany więcej jak 15 lat.

Jeżeli coś przekręciłem to sorki :lol:

Pozdrawiam
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie wyjechać z zaspy śnieżnej?
    Padający śnieg w połączeniu z wiejącym wiatrem powoduje powstawanie zasp śnieżnych, głównie na poboczach dróg. Jazda przez zaspy wymaga wysokich umiejętności i odpowiednio przygotowanego samochodu. Pojawiające ...

17 Kwi 2007, 21:44

Mi też się podobają zabytki na kółkach. Marzeniami moich kolegów są np. nissan skyline a ja wolę coś zabytkowego i wszyscy mi się dziwią . Ale oni się nie znają. Pozdro dla wszystkich miłośników zabytkowych aut.
Szerokości, przyczepności
miko
Początkujący

Miejscowość: południe polski

30 Gru 2007, 18:46

nie tylko Ty sie starąmotoryzacją inteesujesz więc widze ze forum sie rozwija i to dobrze . Oldsmobile.com
MZ 250 <3
frafel1
Początkujący

03 Sty 2008, 01:11

Też jestem fanatykiem zabytków :)
Mogę wrzucić trochę moich fotek ze zlotów i rajdów samochodów zabytkowych :D
Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

06 Sty 2008, 16:09

oczywiście ford mustang '67
piękne autko :D
skiin77
Nowicjusz

02 Lut 2008, 02:07

Witam! Bardzo lubię stare samochody i motocykle. Interesują mnie zwłaszcza "rekiny" i wcześniejsze BMW, Alfy spider, 33, 75, Giulietty,Fordy Capri i wiele, wiele innych... A z motorków przede wszystkim SHL M04 i Avo. Pozdrawiam fanów klasyków !
Pereira
Nowicjusz

Miejscowość: Łódzkie

02 Lut 2008, 12:31

Ja tam też lubię popatrzeć na stare auto w świetnym stanie od czasu do czasu wchodzę w allegro w auta zabytkowe i tak sobie marzę tego bym kupił albo tego..

W Europie zachodniej moża spotkac naprawdę dobrze zachowane wozy w ciągłej eksploatacji myślę ze to swego rodzaju moda... która niebawem i do nas zawita..
<<< Tuning Cieżarówek <<to co lubię..
Romek
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

14 Maj 2008, 21:36

Witam mam stary silnik od Mercedesa tylko nie wiem któty to rocznik .Silnik był na chodzie jeszcze jakieś 10 lat temu i myśle ze nadal jest ,leżał pod schodami w stodole przykryty deskami i sianem.Jest on na olej napedowy ma rozrusznik,pompe wtryskową,skrzynie biegów i jest jeszcze dodadkowy blok. Chciał bym go sprzedać ale nie mam o nim zadnych informacji i nie wiem ile jest warty .Prosze o kontakt.
herrmichal
Nowicjusz

Miejscowość: lubuske

22 Lip 2008, 14:02

Ford Mustang'67 Rządzi !!
Rumpel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

23 Lip 2008, 19:05

Witam! Jest to mój drugi post tutaj i też lubię sobie pooglądać stare pojazdy. Głównie to przeglądam na ebayu dział plymouth baracuda i chevrolet chevelle :PP
volf13
Nowicjusz