Kod 17100 / P0716 / 001814

14 Paź 2023, 18:51

Witam mam auto Passat CC ,2011 roku skrzynia automatyczna DSG 2,0 l po generalnym remoncie silnika. Motor działa teraz bez zarzutów ale wystąpił błąd po odpaleniu auta ,wrzucając D czy R auto nie reaguje! Próbowałem też na manualnej lecz nic to nie dało... Co może być przyczyną i jak to naprawić bo wpisując ten kod nic mi nie mowi
Are
Obserwowany

15 Paź 2023, 09:05

17100 czyli P0716 Transmission Input Speed Sensor (G182)
Mówi o nieprawidłowościach odczytanych że skrzyni, na niskie cisnienie lub uślizgi sprzęgieł.

Musisz znaleźć kogoś kto zajmuje się diagnostyką skrzyń żeby stwierdzić co konkretnie się posypało. U ciebie o tyle dziwne że biegi wcale nie działają nawet w trybie awaryjnym, może padł Ci też czujnik od pozycji lewarka tylko dlaczego nie ma od niego błędu....
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Disco Volante Spyder
    Kolejnym dowodem na to, że Włosi doskonale znają się na tworzeniu kabrioletów, jest Alfa Romeo Disco Volante Spyder. To samochód bazujący na coupé Alfa Romeo 8C Spider, ale w istotny sposób przerobiony ...
    Seat Ibiza 1,0 TSI o mocy 115 KM
    Seat Ibiza w wersji wyposażonej w silnik benzynowy o pojemności 1 litra ma moc 115 KM. Jego średnie spalanie w tym przypadku to około 4,7 l/100 km, a przyspieszenie 0-100 km/h zajmuje 9,3 sekundy. Na liście wyposażenia niewymagającego ...