[Nissan Sunny N14] Kodowanie pilota centralnego zamka

23 Kwi 2014, 07:31

Witam !
Posiadam Nissana Sunny N14, rok 1994, 1.4 benzyna.

Wyjąłem akumulator na jakiś czas i przestało działać zamykanie i otwieranie centralnego zamka z pilota. Zgaduję, że ten centralny zamek jest fabryczny bo wewnątrz auta jest na drzwiach kierowcy obok klamki przycisk zamykający i otwierający centralny zamek. Przycisk ten działa poprawnie, pilot także jest w porządku. Najwyraźniej pilot się rozkodował.

Czy może mi ktoś powiedzieć jak zakodować tego pilota ?
Ma on trzy przyciski i czerwoną diodkę, jest czarny z metalowymi, srebrnymi wstawkami, nie ma na nim loga Nissana więc pewności nie mam, czy jest to pilot fabryczny.
ELBE
Nowicjusz

Auto: Nissan Sunny N14
Silnik: 1.4 16V
Paliwo: Benzyna + LPG

13 Mar 2016, 19:22

Wstaw zdjęcie tego pilota, to coś będzie można powiedzić. Z opisu wynika, że nie jest to Challenger stosowany w Nissanach.
tyminho
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 09 1986
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Almera
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wyprzedzać rowerzystę?
    Wyższe temperatury powietrza sprawiają, że na drogach pojawia się coraz więcej rowerzystów. Dlatego kierowcy powinni przypomnieć sobie, co zrobić, by w bezpieczny sposób dzielić jezdnię z rowerzystami, a przede ...
    Top Safety Pick dla modeli Mitsubishi ASX i Lancer
    Eksperci z instytutu Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) zaliczyli dwa modele z rocznika 2013 dostępne w salonach Mitsubishi Motors North America (MMNA) do grona najbezpieczniejszych pojazdów oferowanych ...