Kodowanie radia siemens CDR VDO- Opel Corsa

16 Kwi 2019, 18:06

witam, mam pewien problem z rozkodowaniem radia w opel corsa C 1.7 di 2003 rok. Po rozładowaniu akumulatora przez "mechanika" który nie potrafił zamknąć drzwi i lampka świeciła się przez całą noc, zresetowało mi się radio. Wpisywałem różne kody z internetu 3 razy i nic , teraz zostało mi kilka prób i nadal nie wiem jaki kod wpisać żeby był prawidłowy, radio w samochodzie- siemens cdr 2005 vdo
MocarQ
Nowicjusz

18 Kwi 2019, 12:00

Z tego co wiem tego radzi nie rozkodujesz dekoderami i musisz udać się do elektronika który wylutuje pamięć i odczyta z niej kod lub ustawi nowy zapisując w niej. Po czym założy ją ponownie. Po takiej operacji wszystko powinno działać bez problemu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

21 Kwi 2019, 16:13

a jakie radio mógłbym tam włożyć? najlepiej uzywane nie drogie tak do 70 zł max byle odtwarzało muzykę, bo nie wiem jakie jest tam wejście - DIN1 czy DIN2
MocarQ
Nowicjusz

19 Lip 2019, 14:19

MocarQ napisał(a):jakie jest tam wejście - DIN1 czy DIN2
To radio siemens CDR VDO to 2DIN.
MocarQ napisał(a):a jakie radio mógłbym tam włożyć? najlepiej uzywane nie drogie tak do 70 zł max byle odtwarzało muzykę
Pamiętaj, że inne nie będzie ci współgrało z wyświetlaczem. wydaje mi się że najtańsza i najlepsza opcja to wyciągnięcie tego co masz i danie do rozkodowania po czym zamontowanie z powrotem.
Nawet jak kupisz radio inne za 70zł to do tego jeszcze potrzebne będą przejściówki na iso i jakaś kieszeń bo będziesz miał dziurę jak zamontujesz 1DIN więc koszty wzrosną a takie radio nie będzie grało lepiej niż to oryginalne które masz aktualnie w aucie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wörthersee 2017 - doroczny zlot miłośników GTI
    Nad jeziorem Wörthersee w Austrii odbywa się co roku największy zlot samochodów Volkswagena w wersji GTI. W tym roku prawdopodobnie to niezwykłe święto odwiedzi około 200.000 fanów. Volkswagen przygotował ...
    Samochody z cyfrowymi lusterkami bocznymi
    Cyfrowe lusterka boczne – gadżet, czy realne ułatwienie dla kierowców? Na to pytanie najlepiej odpowiedzieć samemu, po przejażdżce samochodem z takim rozwiązaniem. Jakie modele dostępne w polskich salonach już ...