Kolejki na stacjach paliw

25 Lut 2022, 12:19

Wczoraj u Was też były kolejki na stacjach paliw? Jechałem wczoraj po 16 i normalnie po kilka, a nawet kilkanaście aut w kolejce przy trzech kolejnych stacjach które mijałem.

Sam tankowałem dzień wcześniej więc bak maiłem pełny.

Dzisiaj czytałem wypowiedzi przedstawicieli m.in. Orlenu i w oświadczeniu podali że zapasów mają przynajmniej na 3 m-c. Co ciekawe statystyki wczorajszej sprzedaży dobijały do nawet 400% na stacjach :shock:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

25 Lut 2022, 12:46

Ludzi brzydko mówiąc po%%%o!! Na co niektórych stacjach w mojej okolicy próżno szukać ON :shock: z PB nie ma problemu chociaż swoje trzeba odstać( nie wszędzie ) Generalnie robi się to samo co na początku świrusa z papierem toaletowym...
mrzielnik
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

25 Lut 2022, 12:50

mrzielnik napisał(a):w mojej okolicy próżno szukać ON
Pewnie trzeba poczekać na dostawę bo to co było zeszło w ekspresowym tempie a zaplanowane uzupełnienie zasobów stacji jest planowane patrząc na wcześniejsze statystyki.

Ludzie sami powodują problemy bo gdzieś coś usłyszą nie weryfikując informacji :/
Rokiko
Forumowicz VIP

25 Lut 2022, 13:06

Dokładnie tak jak mówisz, wszystko ma się unormować za sprawą dostaw uzupełniających. Wiesz ludzie ślepo wierzą w plotki...A bo mój znajomy pracuje w wojsku orlenie itp i powiedział że... I jeden drugiego nakręca... :x
mrzielnik
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

25 Lut 2022, 13:14

Orlen wprowadził Ograniczenia do 50 litrów na bak żeby zapewnić ciągłość dostaw bo ludzie potrafili tankować do kanistrów i wychodziło po 100-200 litrów na osobowy samochód. Piszę o benzynie żeby było jasne :)

Ty napisałeś o ON, że brakuje i wcale się nie dziwię jak kierowcy większych samochodów (ciągniki, ciężarówki) rzucili się razem ze wszystkimi na paliwo to szybko można opróżnić zasoby na stacjach.
Rokiko
Forumowicz VIP

25 Lut 2022, 13:33

Jeszcze brakuje robienia zapasów makaronu i srajtaśmy, kurde ludzie sami sobie komplikują życie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Lut 2022, 15:44

Stacje stacjami, ale ludzie masowo wypłacają pieniądze z banków. Kolejki jak za komuny do sklepów
Zabrzanin
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Ford Mondeo IV
Silnik: 1.8 tdci
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

25 Lut 2022, 18:46

Zabrzanin napisał(a):Stacje stacjami
Nie tak chop siup.... :wink: W pobliżu/Myślibórz zachodniopomorski/na Stacji Paliw/zakładowa/wywindowali ON po 9,99,-....Gościu który tankował wrzucił na neta paragon....Szok w biały dzień..... :!: :!: :shock:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

25 Lut 2022, 19:18

Migi60 napisał(a):W pobliżu/Myślibórz zachodniopomorski/na Stacji Paliw/zakładowa/wywindowali ON po 9,99
No to już przegięcie ciekawe ilu tak naciągnął :/
Rokiko
Forumowicz VIP

25 Lut 2022, 19:30

Rokiko napisał(a):No to już przegięcie ciekawe ilu tak naciągnął

Pazerny dwa razy traci. Dziś czytałem, że Orlen rozwiązuje z takimi umowy w trybie natychmiastowym.
Co ciekawe, gaz u mnie nie drgnął nawet o grosz-2,71zł
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

25 Lut 2022, 19:31

Orlen zrywa umowy ze stacjami (w tym ze swoim logiem) które podniosły drastycznie ceny.
LKempinski
Początkujący

Zdjęcia: 2

25 Lut 2022, 19:47

yeti65 napisał(a):Orlen rozwiązuje z takimi umowy w trybie natychmiastowym.
Też coś przed chwilą słyszałem.

@LKempinski powiem Ci że grubo z tą ceną bak niecałe 50 litrów za prawie 440zł :angry:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

25 Lut 2022, 20:21

Wiecie to może byc też tak że taka stacja na uboczu jak zostanie opróżniona w 1 dzien to potem przez 2 tygodnie nie ma klientów. a ona zyje z tych dodakowych zakupów a nie z paliwa. wiec może chcieli nadrobić to co by stracili przez to, że za szybko opróżnią zbiorniki. Trzeba by to sprawdzić u źródła bo w sumie różnie może być w tym biznesie. Wiem że na paliwie to mało zarabiają. żyją z tego co jest do kupienia na stacji.
LKempinski
Początkujący

25 Lut 2022, 20:38

No nie wiem... masz określoną ilość paliwa i czy ją sprzedasz w jeden dzień czy w tydzień to zarobisz tyle samo. Zakładam, że cena za litr jest stała.
LKempinski napisał(a):wiec może chcieli nadrobić to co by stracili przez to, że za szybko opróżnią zbiorniki
Raczej nie :)
Rokiko
Forumowicz VIP

25 Lut 2022, 21:17

Za paliwo tak, ale jak na stacji nie masz paliwa, to nie zajeżdzasz i nie kupujesz napojów, bułek, kanapek, batoników itd z marżą 150% :)
LKempinski
Początkujący