REKLAMA
Witam!
Mam na imię Krzysiek, lat 26 (może to dalej w czymś też pomoże) i jestem z Rzeszowa.
Do tej pory jeździłem Lanosem z 1999r (1.5 + LPG) i nie powiem na to auto złego słowa, awaryjność przez 4 lata znikoma (można nawet stwierdzić, że zerowa). Jednak nadszedł już czas na zmianę wozidełka na coś innego.
Poszukuję auta w budżecie 8-12 tys zł. Moje roczne przebiegi nie są ogromne, ok. 15 tys, dlatego nie wolałbym nie brać diesla (chyba ze ktos mi wytlumaczy czemu mialbym go brac pod uwage), a raczej benzyna + LPG (jesli sama benzyna, to budzet wynosilby odpowiednio 8-10 tys. + ok. 2 tys. na instalację gazową). Pojemność silnika od 1.5 do maks. 2.2 (ubezpieczenia).
Nie zależy mi na mega osiągach, auto służyć ma tylko do jazdy, ale nie być zawalidrogą.
Musi mieć też klimę i to jest ważny wyznacznik (bo mój Lani tego nie ma i jednak daje to czasem się dobitnie odczuć).
Ogólnie nie interesują mnie auta małe, typowe miejskowozy. Tak aby i móc wozić kogoś z tyłu. Coś średniego i większego. Na roczniku mi bardzo nie zależy ani na marce (nie wierzę w stereotypy, ale nie chcę też wybitne ryzykownych aut).
Ogolnie podobaja mi sie Seaty Leon, Toledo, Astra, ale to tak na szybko.
Co polecacie? Liczę na Waszą pomoc!