Samochód do 5 tysięcy, Wielkopolska

10 Maj 2014, 14:08

Witam, na początku chciałbym się przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum. Forum obserwuje już od dłuższego czasu, lecz dopiero dziś postanowiłem się zarejestrować.

Szukam auta, tak jak w temacie do 5 tyś. najlepiej z woj. wielkopolskiego. Obecnie użytkuje Mazde 323, lecz jak to w tych modelach bywa zaczyna gnić, podłoga również w kiepskim stanie... Nie opłaca się już dokładać do tego samochodu, tymbardziej, że niestety jest to tylko benzyna- a dokładać do niej gaz to już kompletnie nieopłacalna sprawa, tak więc szukamy czegoś innego.

Auto ma służyć do dojazdów około 60km dziennie, najlepiej żeby było ze wspomnianym wyżej LPG. Trasa 90%, miasto 10%. Poniżej linki z ogłoszeniami aut, które przykuły moją uwagę, a być może wy coś zaobserwujecie ze zdjęć:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]

Jeśli macie jakieś inne propozycje, chętnie je rozważę.

Pozdrawiam
michal1g
Nowicjusz

Auto: Mazda

10 Maj 2014, 17:10

Moim zdaniem pierwsza Laguna warta rozważenia,świeży gaz i do tego przebieg może być autentyczny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Cze 2014, 09:25

Witam ponownie, nie miałem za bardzo czasu w tamtym czasie oglądać aut, a co za tym idzie aukcja tego pierwszego jest już nieaktualna. Znalazłem taką Lagunke:

Na moje oko ze zdjęć nie można się do niczego przyczepić, jedynie co zauważyłem to nieco wyżej osadzone tylne zawieszenie, możliwe, że było ono regulowane? Kolejne pytanie dotyczące belki trapezowej usytuowanej w lagunie. W jaki sposób rozpoznać, że belka jest do regeneracji? Nigdy nie miałem stycznośći z naprawą tylnej belki w autach, nie chciałbym się rozczarować kupując francuskie auto.

Pozdrawiam
michal1g
Nowicjusz

14 Cze 2014, 09:45

Mogła dostać w tył bo klapa jest krzywo spasowana i rzeczywiście wygląda jak jakaś wersja corss country z tym zawiasem :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Cze 2014, 09:55

Dokładnie, zderzak troszkę też niedopasowany, ale wiadomo to auto ma piętnaście lat- także jakieś przygody mogło już mieć... Ewentualnie warto zainteresować się tym egzemplarzem czy lepiej szukać dalej czegoś innego, ze względu na to zawieszenie.. Wyczytałem, że jest możliwość regulacji
michal1g
Nowicjusz

14 Cze 2014, 15:06

Ładna krowa :mrgreen: ja bym jechał obejrzeć bo żle nie wygląda.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Cze 2014, 09:17

Co do tej laguny to z przodu lewy reflektor to zamiennik, z tyłu widać różnicę w lampach, wycieraczka się zatrzymała w złej pozycji, ale to szczegół. Zderzak z przodu to prawdopodobnie zamiennik. Gałka od mieszka z phI. Belka chyba zrobiona, lub podniesiona. Nie dyskwalifikuje to auta, ale daje punkty zaczepki. Halogen po str pasazera jest zaparowany, co oznacza ze sie rozszczelnil.
michael2620
Początkujący

Auto: szukam

15 Cze 2014, 12:36

Po czym poznajesz że zamiennik? U mnie w SC tylna wycieraczka cały czas jest w złej pozycji :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

15 Cze 2014, 13:41

jak sie dokładniej przyjrzeć to widać ;)
michael2620
Początkujący

Auto: szukam

15 Cze 2014, 13:50

W każdym Passku też wycieraczka staje :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

15 Cze 2014, 13:52

ale w lagunach nie :D