Kolejność cylindrów silnika w RAV 4 z 1997r. poj 2,0

09 Mar 2012, 11:44

Proszę o pomoc w ustaleniu kolejnośći cylindrów silnika w RAV 4 z 1997r. poj 2,0, wymieniłem przewody wysokiego napięcia i świece, chciałbym się dowiedzieć jak są ułożone cylindry w silniku 1-2-3-4 od prawej czy inaczej.
Roch45
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 04 2000

09 Mar 2012, 14:10

kolejność zawsze liczysz od strony rozrządu, kolejność zapłonu1-3-4-2 przy czym zawsze masz podwójną iskre (RÓWNOCZESNĄ) 1-4 i 2-3, przy czym zawsze jedna z pary jest tracona ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

12 Mar 2012, 08:09

Ja mam ustawioną kolejność zapłonu1-2-3-4 i samochód pali i jeździ bez problemu na gazie a jak przełączę na benzynę to jest mułowaty, jak próbowałem ustawić kolejność zapłonu 1-3-4-2 to nie chciał wogóle zapalić, więc jak powinien być prawidłowo ustaiona kolejność zapłonu.
Roch45
Nowicjusz

12 Mar 2012, 08:15

Ja mam ustawioną kolejność zapłonu1-2-3-4 i samochód pali i jeździ bez problemu na gazie a jak przełączę na benzynę to jest mułowaty, nie wiem czy jest to prawidłowe ustawienie, gdyż były wymieniane świece, przewody zapłonowe, oraz uszczelka pod pokrywą zaworów i mogło się co nieco w kolejności przestawić. Wcześniej palił dobrze na benzynę i na gaz, teraz na gazie jest OK, a na benzynie mułowaty. Jaka powinna być prawidłowa kolejność ustawienia zapłonu.
Roch45
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie jeździć w trudnym terenie?
    Poruszanie się po trudnym terenie dla jednych jest przyjemnością, dla innych koniecznością. Dobrze, jeśli w naszych podróżach towarzyszy nam samochód napędzany na 4 koła, przygotowany na pokonywanie bezdroży. ...
    Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...