REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Krzychkrzy napisał(a):Więc na autostradzie przy mokrej nawierzchni przy wysokiej predkosci na luku przy takich samych oponach napedu quattro a rwd ... ?
Krzychkrzy napisał(a):A dzida jak wyciszony jest lexus? Jak z wyprzedzaniem?
Krzychkrzy napisał(a):Powiem szczerze, że kierować zaczynam się w IS 300
łysy30 napisał(a):od dawna był marzeniem dzidy i każdy z nas wiedział, że to właśnie Lexus zastąpi AccentaMoże opowiadać, że "porównywał" jakieś auta, ale prawda jest taka, że jedynie utwierdzał się w przekonaniu, że robi dobrze
łysy30 napisał(a):no ale...według producenta pali to 15,5 l. benzyny na 100km w mieście (użytkownicy podają podobne wartości). Będzie to trochę szokująca różnica po Civicu
szybki napisał(a):Powiem Ci szczerz że nie wiem skąd biorą się te spalania i dziwna mitologia... zawsze powtarzane jak mantra lex=duże spalanie...
.
dzida napisał(a):Zresztą każdy kto oglądał moje auto był ciekawy? zaskoczony? i trochę mniej bał się Lexusa jako auta na codzień, a na forum lexa jest pełno użytkowników, którzy mieli e46 i od razu stwierdzili, że nigdy w życiu nie wróciliby do niego w podobnej konfiguracji po ISie.
pkc napisał(a):ugerujesz nam, że 90% użytkowników zawyżają spalania swoich Lex'ów, tylko ty jeden prawdę mówisz?
pkc napisał(a):Od kilku lat znajomi rodziny jeżdżą LS430 i w mieście spalanie rzadko schodzi poniżej 16 litrów PB, w gęstym ruchu i korkach spokojnie 20l jest osiągalne, a ty nawet do 15.5 się w LS nie zbliżyłeś w mieście. Może czas najwyższy wjechać do dużego miasta, a nie podawać spalanie w małych miastach bez korków?
pkc napisał(a):Widzisz, a na forach BMW są byli użytkownicy IS200, którzy nie zamierzają wracać do tego modelu. Mój kolega, który posiadał IS200, sprzedał go i kupił E46 328i i do Lexusa nie zamierza już wracać. BMW pali praktycznie tyle co jego dawne IS200, a osiągi ma dużo lepsze. Na dodatek, mimo tego, ze BMW ma swoje wady, okazało się tańsze w serwisowaniu od Lexus'a.
pkc napisał(a):Mój kolega, który posiadał IS200, sprzedał go i kupił E46 328i i do Lexusa nie zamierza już wracać.
pkc napisał(a):Każdy ocenia samochód swoimi kategoriami, to co jednemu się podoba w danym modelu, innemu zupełnie nie leży.
ostatnio przyglądałem się ofertom tego typka-handlarza Lexusami spod Wrocka i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu dowiedziałem się, że istnieje IS 200+ kombidzida napisał(a):nigdy nie było IS 200 kombi z automatem
pozwolę sobie podsumować te wydatki za ok m-c, ponieważ obecnie jestem w trakcie pracdzida napisał(a): Niektórzy więcej wydają na rower, nie mike?
mike1735 napisał(a):ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu dowiedziałem się, że istnieje IS 200+ kombi