12 Mar 2016, 17:54
Witam wszystkich,
Posiadam 10 tysięcy na zakup samochodu, chciałem was zapytać, czy jest możliwe żeby dostać jeden z tych modeli w tej cenie (wiem że ideału nie kupie, ale w stanie takim, żeby nie rozsypało mi się na drodze po pół roku) interesują mnie na chwile obecną te 2 samochody:
-BMW e39 523i 2,5l - zaletą dla mnie jest odczucie luksusu w środku, napęd na tył, oraz duża moc, design nie jest tak atrakcyjny jak u konkurenta, ale jest dla mnie również w porządku
-Mazda 6 2,0l (I gen) - młodsze auto, z designem który cieszy moje oko, ale w środku w porównaniu do e39 trochę biednie, chociaż nie jest źle
Obydwa samochody słyszałem że są dość bezawaryjne, jeśli zadbane, tak więc który wy byście wybrali i dlaczego, na co trzeba uważać, jak wygląda eksploatacja? (domyślam się że e39 będzie droższe, ale czy to będzie duża różnica?)
Jeśli 10tyś to za mało na te samochody, to jakie auto byście mi polecili? Ważne jest żeby byłą to benzyna i żeby jazda mogłą być w miarę dynamiczna, a jednak podróż komfortowa. Jeśli chodzi o markę, to nie lubię aut włoskich (zwłaszcza fiata), koreańskich, oraz nie zbyt dobrze trawie auta francuksie.
@edit
Wolał bym nie posiadać compacta, tylko sedan, lub liftback, kombi odpada
Pozdrawiam i z góry dziękuję za udzieloną pomoc