Kolizja autem ojca

01 Lis 2009, 14:42

Bajki i głupoty chłopie piszesz!!!!!Jeszcze raz ci powtarzam - piszesz bajki i głupoty i prawdopodobnie nie miałeś żadnej stłuczki,a to co piszesz,wyssałeś z palca,bo nie masz najmniejszego pojęcia o procedurze przerowadzania naprawy uszkodzonego samochodu przez ubezpieczycieli.
To,co napisałeś jest poprostu niemożłiwe,nawet jakby mechanik i rzeczoznawca byli najlepszymi kolegami.A druga rzecz,to klient miał prawo do wymiany drzwi na nowe bez takich ceregieli z młotem.Wynika to z przepisów.
Dyskusję z tobą uważam za skończoną,ponieważ nie chce mi się dyskutować z kimś o czymś,o czym nie ma pojęcia.A każdy następny post,którym będziesz wprowadzał w błąd będzie usuwany.
Zanim cokolwiek napiszesz,najpierw sprawdz,czy jest to zgodne z prawdą.
Drodzy forumowicze - proszę pisać posty tylko na temat.Dyskusje między forumowiczami,a nie dotyczące bezpośrednio tego tematu będą usuwane,a forumowicz prowadzący dyskusję z innym nie na temat,dostaną ostrzeżenia.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 02 Lis 2009, 12:31, edytowano w sumie 1 raz
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Lis 2009, 23:43

Do autora tematu. Prosze kiedys tam napisac co i jak z ta kolizja i ubezpieczeniem.
Ostatnio edytowany przez RNI, 02 Lis 2009, 12:28, edytowano w sumie 1 raz
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

02 Lis 2009, 21:37

ślepak napisał(a):Witam. Mam następujące pytanie do kogoś zorientowanego. Jestem młodym kierowcą(20lat) ostatnio miałem mała kolizje( lekkie przytarcie) na parkingu z mojej winy. Prowadziłem auto ojca ubezpieczone w PZU, ojciec pełne zniżki i auto ubezpieczone na niego. Spisałem oświadczenie jako winny kolizji(policji nie było) i tu moje pytanie ile mogą zabrać ojcu zniżki? Nie jestem współwłaścicielem ani nie było nic zgłaszane w ubezpieczalni, że auto może być prowadzone przez młodego kierowce. Szukałem coś na ten temat ale wszędzie w takich sytuacjach młoda osoba jest współwłaścicielem. Proszę o w miarę szybka odpowiedź jeśli ktoś się orientuje. Z góry dziękuję.

No to powiem Ci, że miałem dosłownie identyczny przypadek. Też przytarłem gościowi samochód jadąc autem tylko i wyłącznie na ojca zarejestrowanym i ubezpieczonym w MTU. Zabrali mu 20% zniżki (tyle zabierają ci najtańsi ubezpieczyciele). Też nie było policji, wystarczyło spisanie oświadczenia. Gość (poszkodowany) uznał, że nie chce kasy i że naprawi auto przez ubezpieczalnię. Zrobiono oczywiście zdjęcia uszkodzeń i razem z pismem przesłano do MTU (gość chciał sobie pół auta naprawić, a ja mu uszkodziłem tylko drzwi i prawy błotnik). Policja się nie pojawiła do tej pory. Od tego zdarzenia minął rok i klika dni.
Prawo jazdy - nie dla idiotów.
Nawet jeśli już je masz, nie znaczy, że nie możesz nim być.
safari
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pleszew

10 Lis 2009, 23:12

Byłem w PZU, żeby złożyć potwierdzenie kolizji co okazało się niepotrzebne, bo niby miałem 7 dni od przysłania mi oświadczenia na potwierdzenie lub zaprzeczenie swojej winie, a okazało się, że odszkodowanie zostało wypłacone w dniu w którym nadali oświadczenie co dla mnie jest trochę niezrozumiałe, ale do rzeczy dowiedziałem się, że zostanie ojcu zabrane 20% zniżek na rok, lub 10% na dwa lata.
ślepak
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

11 Lis 2009, 19:25

Czyli standard.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Lis 2009, 17:44

Mój znajomy miał stłuczkę i wszystko było u nich załatwione po kolei hymm.
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Pierwszy minivan od Lexusa - jak będzie cena?
    Niespełna rok temu Lexus pokazał światu swojego pierwszego minivana. Teraz Lexus LM trafia do sprzedaży na chińskim rynku, a jego cena imponuje. To jeden z najdroższych modeli Lexusa na świecie! Najdroższy Lexus na chińskim ...