Kolizja lusterkami

08 Lis 2016, 19:43

Hej wszystkim :) nie wiem czy piszę w dobrym miejscu. Chciałabym żeby ktoś z was z dobrej woli spojrzał na moją sytuację i ocenił.

Dzis w godzinach 16:00,16:30 wracałam do domu zjechalam ze skrzyżowania i na zakrecie kobieta jechała prawie na mnie na czołowe i zdążyłam tylko odbić i zjechać N miękkie pobocze i uuderzyła tylko w moje lusterko (zbite szkło, odpadł plastik,i jakas część się urwala ze będzie trzeba kupić nowe) zatrzymałam sie i ona też i powiedziałam ze albo zapłaci mi za lusterko albo zadzwonię po policję i niestety jak to na wsi zbiegli sie gapie i jako dziewczyna była wsiowa i nich zaczęli mnie straszyć żżeby lepiej odjechala bo dostanę mandat, madrzyl się tak dziadek policjanta :x
Byłam sama ona jechała z jakąs straszą kobieta + gapie ok 8 osób.. i stwierdziłam ze mam dosc i puszczam to płazem bo i tak jak będzie chciała to będzie miała świadków.

Mam pytanie czy rzeczywiście doatalybysmy oboje mandat ? W jakiej wysokości ?

Dodam że jeszcze jak się nie sciemnilo były ślady na ulicy moich kół gdzie się znajdowałam i znać było slad na poboczu. Gdybym nie odbiła odbiła prawo to wjechała by mi na czołowe jestem tego pewna. na początku jak nie było tych ludzi chciała nawet zapłacić apozniej jak zobaczyła że ma tyly to już nie chciała.

Źle się się tym czuję bo wiem że nie była to moja wina. Jakbyście się zachowali na moim miejscu drodzy forumowicze ?
angelika23
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 27 06 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda Civiv VI
Silnik: 1.4 90KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

08 Lis 2016, 20:46

Jeżeli ta pani wjechała na twój pas ruchu, to wina była ewidentnie jej i ona dostałaby mandat + punkty + naprawa twojego auta poszłaby z jej OC. A że był to zakręt, to zapewne była lina ciągła podwójna. Czy tamta pani ją przekroczyła?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Lis 2016, 20:56

Niestety nie ma na tej drodze żadnych linii :bored:
angelika23
Nowicjusz

09 Lis 2016, 11:01

Tak więc w tym przypadku pomocna by była kamerka w aucie. Trzeba ustalić, która z was wykonała manewr, który doprowadził do tej kolizji. Jak nie ma nagrania, nie ma świadków, to będzie cięzko udowodnić np. tamtej pani, że to ona wyjechała za bardzo na łuk drogi i to ona jest winna. Podobnie może mówić ona, że to ty wyjechałaś za oś jezdni.
Dlatego zawsze podpowidam w takich przypadkach - kup sobie kamerkę i będzie wszystko jasne.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

09 Lis 2016, 11:25

I teraz najlepsze jakieś 2 dni temu maz namawiał mnie na kupno kamerki i ja powiedziałam ze jestem zmęczona i nie chce mi się stać tyle w kolejce bo było dużo ludzi i ze następnym razem kupimy. pewnie jutro byśmy kupili niestety :( za późno.
angelika23
Nowicjusz

09 Lis 2016, 11:45

No widisz - czasem warto posłuchać swojego faceta :)
Ale człowiek zawsze uczy się na błędach. Teraz będziesz znowu mądrzejsza o coś nowego :)
Życzę szerokiej drogi :)
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika