Ubezpieczenie

16 Wrz 2016, 16:07

Witam. Niedawno miałem stłuczkę samochodem kolegi z mojej winy. Chciałbym sie dowiedzieć czy bede musiał za to placic wieksze ubezpieczenie. Policja była wzywana, auto na kolege, Pozdrawiam i prosze o szybką odpowiedz.
pitagoras
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 09 1977
Auto: Nie mam

16 Wrz 2016, 20:37

To kolega będzie miał większe ubezpieczenia z tego tytułu. Ty będziesz się przed nim tłumaczył i z nim ustalał rekompensatę.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

19 Wrz 2016, 09:38

Kolega na pewno będzie miał zwyżkę OC (jej dokładna wysokość zależy od ubezpieczyciela).

Może być jednak i tak, że i Ty otrzymasz zwyżkę. Niektóre towarzystwa zwracają uwagę na dane o stłuczkach lub kolizjach podczas poruszania się innymi pojazdami. Dlatego najlepiej sprawdzić w kalkulatorze OC, który ubezpieczyciel potraktuje najłagodniej tę sytuację.
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Auto: Opel Astra
Paliwo: Benzyna

19 Paź 2016, 15:24

W temacie ubezpieczeń komunikacyjnych polecam zajrzeć tutaj: [reklama] o tyle fajnie, że na końcu można znaleźć zestawienie kilku ofert, więc w jednym miejscu można zdobyć przydatne informacje.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 10 Lis 2016, 18:58, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
marioso
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 11 1988
Auto: BMW

09 Lis 2016, 12:17

Zwyżka murowana, to na wstępie, a jeśli nie ma konkretnych regulacji co do innych sankcji to raczej nie powinno być innych konsekwencji.
Dlatego moim zdaniem, tylko to koledze grozi.
Kineskop
Nowicjusz

Miejscowość: Bochnia
Prawo jazdy: 18 10 2006
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryczne Renault 5
    Pierwsze elektryczne Renault 5 zostało zaprezentowane wiosną 1972 roku we współpracy z francuskim zakładem energetycznym EDF. Wyprodukowano 100 egzemplarzy modelu. Egzemplarz prezentowany na stoisku Renault na salonie ...