REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/leasing-kola-zebate-t40382.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Pirat napisał(a): Proszę o napisanie kto miał pierwszeństwo przejazdu w tej sytuacji.
MotoAlbercik napisał(a):znaki, informujące o tym, że skrzyżowania są równorzędne
Są takie ?MotoAlbercik napisał(a): znaki, informujące że na osiedlu obowiązuje reguła prawej ręki.
A udowodnisz że jechał za szybko? Ty dostałeś strzała i być może Tobie się wydaje że on frunął. A może jechał normalnie a to ty trochę za szybko ?Pirat napisał(a):ale nikogo nie interesowało, że nastolatek jechał rozpędzony
To Cię nie tłumaczy. Jak jechałeś tą swoją drogą to przecież widziałeś że zbliżasz się do skrzyżowania . Nie zauważyłeś ? Chyba że tak jak u mnie na osiedlu co niektórzy sobie tłumaczą - ja tą drogą jadę , jest prosta , szersza jak inne boczne więc ja mam pierszeństwo, a Ci co są po mojej prawej stronie niech się gonią.Pirat napisał(a):Dodatkowo ul. Spytka, z której wyjechał była nieco zasłonięta przez zarośla.
bonifacy napisał(a):MotoAlbercik napisał(a):znaki, informujące że na osiedlu obowiązuje reguła prawej ręki.
Są takie ?
przy wjeździe na każdą uliczkę do osiedla z ulicy głównej powinny być odpowiednie znaki, informujące o tym, że skrzyżowania są równorzędne
bonifacy napisał(a):czy ten znak jest określony w ustawie o znakach drogowych ? Ma swoje oznaczenie np. D43 .
bonifacy napisał(a):Czy tylko błysnąłeś
bonifacy napisał(a):Bez przesady .....co skrzyżowanie znak ?MotoAlbercik napisał(a):znaki, informujące o tym, że skrzyżowania są równorzędne
MotoAlbercik napisał(a):eżeli mandat dostałes z tego powodu, że ten z prawej miał pierwszeństwo, to przy wjeździe na każdą uliczkę do osiedla z ulicy głównej powinny być odpowiednie znaki, informujące o tym, że skrzyżowania są równorzędne
bonifacy napisał(a):To według Ciebie powinny być te znaki , czy muszą być ? Czy tylko błysnąłeś że są takie?MotoAlbercik napisał(a):przy wjeździe na każdą uliczkę do osiedla z ulicy głównej powinny być odpowiednie znaki, informujące o tym, że skrzyżowania są równorzędne
Bonifacy napisał(a):Chyba że tak jak u mnie na osiedlu...
MotoAlbercik napisał(a):jakie znaki stoją u ciebie przed wjazdem na osiedle z drogi głównej?
Widziałem i co ? Jaka jest jego definicja i gdzie i kiedy jest ustawiany ? Kiedy jest usuwany ?silvo44 napisał(a):Zobacz na znak D-48..![]()
Treść zawarta w nim samym jest diametrialnie różna .To że rysunek jest taki sam to nie oznacza że znaczą to samo.silvo44 napisał(a): jeśli nie jest to identyczny znak jak określony w rozporządzeniu ??
Czytaj wyżej. To powinno być do autora tematu.MotoAlbercik napisał(a): Znak D48 jest tylko znakiem przypominającym takim kierowcom jak ty![]()
Częstochowa ,np. osiedle Grabówka i trochę więcej. Wjedż ulicą Nowobialską we Wrocławską. Tu uważaj. Aleja brzóz ( Bialska ) rozpoczyna osiedle. Po drodze masz Oławską. Niby ulica - parking , ale ? Przedłużeniem jest Św Pawła.Po drodze masz kilka krzyżówek ale szczególnie uważaj na Odrodzenia. Tam zawsze przycinają. Tu było Uno zawinięte na drzewie (zostało na szczęście wycięte) za przyczyną dupka co myślał że leci tranzytem. Sąsiadce dwa razy maskę zdjęli z nówki. Kobietę wycinali razem z drzwiami i wiele innych umfali. Skrzyżwanie z Jana Kiepury też wiele pamięta. Koniec masz na Krzemiennej. Tutaj ustąp mimo wszystkiego pierszeństwa - dla swojego dobra. Teraz jedż Św Rocha w stronę Kłobucka i zakręcaj w ulice : Zakopiańską , wspomnianą Odrodzenia , Skwerową lub ową Krzemienną.Pokręć się po osiedlu. Na koniec zwróć uwagą na wkopane słupki przy skrzyżowaniach pomalowane w paski biało-zielone. Kiedyś były biało żółte . Tu pytanie uzupełniające - co znaczą ? .silvo44 napisał(a):Bonio, możesz wrzucić link do GSV - pooglądamy sobie..
bonifacy napisał(a):wkopane słupki przy skrzyżowaniach pomalowane w paski biało-zielone. Kiedyś były biało żółte . Tu pytanie uzupełniające - co znaczą ? .