Aleście mi nawtykali
Nie było mnie tu dwa dni a już zostałem w waszych oczach gościem co znaków nie przestrzega. No ale cóż wychowałem się na osiedlu ( domków jednorodzinnych) gdzie każde skrzyżowanie jest równorzędne , mam to chyba już we krwi . Mam również dość tłumaczenia tym wyrywistym kierowcom co się potłuczą i mają problem w ocenie kto był na prawie.Niekiedy też była dyskusja z przedstawicielami prawa na temat aby jednoznacznie oznaczyć równożędność , wjazd na osiedle , strefę zamieszkania lub nadać pierszeństwo ważniejszym ulicą - bez rezultatu. Było wyciąganie aut z płotów , awaryjne odcinanie akumulatorów, współczucie poszkodowanych, itd.....itd.Do rzeczy :
silvo44 napisał(a):Zobacz na znak D-48..
Widziałem i co ? Jaka jest jego definicja i gdzie i kiedy jest ustawiany ? Kiedy jest usuwany ?
silvo44 napisał(a): jeśli nie jest to identyczny znak jak określony w rozporządzeniu ??
Treść zawarta w nim samym jest diametrialnie różna .To że rysunek jest taki sam to nie oznacza że znaczą to samo.
MotoAlbercik napisał(a): Znak D48 jest tylko znakiem przypominającym takim kierowcom jak ty
Czytaj wyżej. To powinno być do autora tematu.
silvo44 napisał(a):Bonio, możesz wrzucić link do GSV - pooglądamy sobie..
Częstochowa ,np. osiedle Grabówka i trochę więcej. Wjedż ulicą Nowobialską we Wrocławską. Tu uważaj. Aleja brzóz ( Bialska ) rozpoczyna osiedle. Po drodze masz Oławską. Niby ulica - parking , ale ? Przedłużeniem jest Św Pawła.Po drodze masz kilka krzyżówek ale szczególnie uważaj na Odrodzenia. Tam zawsze przycinają. Tu było Uno zawinięte na drzewie (zostało na szczęście wycięte) za przyczyną dupka co myślał że leci tranzytem. Sąsiadce dwa razy maskę zdjęli z nówki. Kobietę wycinali razem z drzwiami i wiele innych umfali. Skrzyżwanie z Jana Kiepury też wiele pamięta. Koniec masz na Krzemiennej. Tutaj ustąp mimo wszystkiego pierszeństwa - dla swojego dobra. Teraz jedż Św Rocha w stronę Kłobucka i zakręcaj w ulice : Zakopiańską , wspomnianą Odrodzenia , Skwerową lub ową Krzemienną.Pokręć się po osiedlu. Na koniec zwróć uwagą na wkopane słupki przy skrzyżowaniach pomalowane w paski biało-zielone. Kiedyś były biało żółte . Tu pytanie uzupełniające - co znaczą ? .