14 Cze 2016, 16:48
Witam,
Witam. Wczoraj miałam kolizję na rondzie bez wyznaczonych pasów ruchu, na którym wjazdy są poprzedzone znakiem "Ustąp Pierszeństwa" i poziome znaki na lewym pasie. Ja skręcałam w prawo, natomiast Ford jechał lewym pasem, po czym ścinając mój pas wjechał we mnie odrywając cały przedni zderzak. W momencie mojego wjazdu na rondo, nie było jeszcze tego samochodu zauważyłam go w momencie gdy do zjazdu z ronda zostało może 1,5 m. Właściciel zmieniał pas z lewego na prawy, ale nie zastosował się do zasady zachowania szczególnej ostrożności przy zmianie pasa. Pomimo, że to ford wjechał we mnie ja zostałam ukarana mandatem za stworzenie zagrożenia w ruchu drogowym. Ja już znajdowałam się na rondzie, zostało mi dosłownie 1,5 m może do pasów. Policjant uzasadnił swoją decyzję tym, że ford przejechał juz 3/4 ronda, natomiast ja ledwo wjechałam, co nijak ma się do prawdy. Proszę o pomoc. Przeciez zmieniajac pas ruchu należy ustapic pierwszenstwa pojazdom juz na nim bedacym. dodajcie w w w przed linkiem
fotosik.pl/zdjecie/pelne/34f1bc9bb6820923