Pijana młodzież dała o sobie znać powodując wypadek

06 Lip 2014, 11:26

Tym razem pijana, głupia młodzież dała o sobie znać. Około godziny 3:30 w nocy, pijany 16 - latek w miejscowości Chomentów ( woj. Świętokrzyskie ) kierując samochodem bez uprawnień stracił panowanie nad pojazdem, wjechał do rowu, następnie wyrzuciło go z tego rowu i dachował na ulicy. W samochodzie była 17 - letnia pasażerka, która była trzeźwa. Dziewczyna z obrażeniami głowy i klatki piersiowej trafiła do szptala. Pijanym kierowcą zajmie się sąd rodzinny.

Zdjęcie
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Cze 2015, 13:15

Moim zdaniem jazda po pijaku powinna być surowiej karana. Niestety takich przypadków z roku na rok przybywa coraz więcej, a w wypadkach giną niewinni ludzie.
adrians85
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 06 2004
Auto: Toyota camry

19 Lip 2015, 13:21

Podobny wypadek niestety miał miejsce także w mojej rodzinie. Dziewczyna była trzeźwa, wracała z chłopakami z klubu, gdzie niestety pili wódkę. Podwozili znajomych na druga wieś, wszyscy zginęli - pięć osób :(
Najgorsze jest to, że jedyna refleksja sołtysa była tak, żeby wyciać drzewo, na którym się rozbili. Społeczna akceptacja dla picia nadal istnieje :(
KasiaMikina
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 1982
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Volvo V40
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

22 Mar 2016, 10:42

Przepisy są coraz surowsze dla pijanych kierowców. Niedawno wprowadzono większe grzywny i zabieranie prawa jazdy na dłuższy okres. Teraz za pijanego kierującego będą odpowiadali również pasażerowie, więcej w tym artykule - http://bezpiecznynadrodze.com.pl/jazda-samochodem-z-pijanym-kierowca-sprawdz-jaka-odpowiedzialnosc-ponosi-pasazer/
Adam240
Nowicjusz

Auto: Opel Corsa

05 Kwi 2016, 14:34

No i bardzo dobrze, bo czasem to strach iść pieszo blisko takich uczęszczanych dróg w mieście w biały dzień - kiedy nie jedzie się autem, oczywiście.
Nie mam nic przeciwko alkoholowi, mam tylko dość inteligentów, którym się wydaje, że nawet mała ilość nie wpłynie w żaden sposób na ich percepcję i nie rozumiem społecznego przyzwolenia, żeby osoba pod wpływem wsiadała za kółko, bez względu na to, jak się trzyma na nogach.
Pod tym względem popieram zmianę przepisów i mam nadzieję, że jak to nie poskutkuje to jeszcze je zaostrzą.
krotleo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 06 04 2008
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.6 TSI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna