Kolizja - zabranie dowodu rejestracyjnego

26 Paź 2009, 08:51

Witam,

byłem uczestnikiem kolizji nie z mojej winy i policja przez to iż błotnik odleciał i troche naruszyło strukture światła jednego zabrała mi dowód rejestracyjny. Policjant powiedział iż już od tego momentu nie mogę używać auta ale w pokwitowaniu pisze takie coś: "Uwagi o warunkach użytkowania pojazdu: 7". Tą "7" On wpisał i teraz nie wiem co ona oznacza ? Czy przypadkiem nie 7 dni ??
toxic86
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

26 Paź 2009, 11:33

Nie wiem,co to oznacza,ale wiem,co musisz zrobić - auto na lawetę i do mechanika.Jak mechanik naprawi,to do przeglądu technicznego(powinien to załatwić mechanik) i do WK po dowód rejestracyjny.
Za lawetę,mechanika i przegląd płaci ubezpieczyciel sprawcy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Wywiad z Adamem Małyszem - I rajdowym Mistrzem Polski
    37. miejsce w Dakarze 2012 na Mitsubishi Pajero, Puchar Polski i Mistrzostwo Polski w Mitsubishi L200 - ten sezon wydaje się niezwykle udany? Udany to mało powiedziane - jestem szczęśliwy, że wszystko nam się tak dobrze układało, ...