Kombi 16-18 tyś

23 Kwi 2015, 10:13

Witam, szukam auta do 18 tyś zł. Kombi o mocy około 120-150km. Rocznik około 2005r. Autem będę jeździł do pracy 20 km w jedną stronę, czasem jakieś dłuższe wyjazdy. Auto powinno być jak najmniej awaryjne..

Zastanawiam się nad
-octavia
-touran
-a6
-passat
-corolla
-avensis
-croma

Czy jest jeszcze coś opłacalnego? Jakie silniki polecacie?
Pozdrawiam.
Cfaniak
Nowicjusz

Auto: Laguna I

23 Kwi 2015, 11:34

Rocznik 2005 i 18 tys. zł za kombi? Jeśli rocznik jest wymogiem koniecznym z Twojej listy odpadają octavia, touran, passat, a6, avensis i corolla, chyba, że nie interesuje Cię stan techniczny czy bezwypadkowość.
Zostaje zatem Croma, którą w tym budżecie znajdziesz i to ponoć dobre auto, ale osobiście nigdy nie miałem z nim nic do czynienia.
Rozejrzyj się też za Fordem Mondeo mk3 2.0. I to chyba tyle...
Generalnie mając 18 tys. zł i szukając kombi minimum segmentu C nie skupiałbym się na "roczniku" z prostego powodu - to bardzo ogranicza możliwości wyboru.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

23 Kwi 2015, 11:37

Napisałem około 2005r. To nie znaczy, że np 2004 nie może już być. Chciałem się dowiedzieć co za tą cenę można dostać.
Cfaniak
Nowicjusz

02 Maj 2015, 12:40

Czy ktoś może pomóc? Czy Croma to najlepszy wybór? Jaki rocznik za jaką cenę patrzeć?
Cfaniak
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Renault Spider
    Renault Spider to samochód sportowy, który stawiał na mocne wrażenia z jazdy. Już podczas prezentacji na salonie w Genewie w 1995 roku Spider wywołał zaskoczenie i zadziwienie. Opracowany przez Renault Sport ...