REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Luk88asz napisał(a):Główny faworyt to Laguna III 2.0t. Czy mógłby mi ktoś porównać ten samochód do S60 I w kwestii komfortu jazdy? Nie chciałbym nic gorszego od łosia. Szczerze mówiąc w ogóle nie chciałbym sprzedawać Volvo ale jest jak jest i potrzeba kombi. Jak z korozją, czy te auta są dobrze zabezpieczone?
Jeden link do oceny:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... BRmwC.html
Luk88asz napisał(a):Innym autem, które mi się podoba jest C5. Wizualnie nawet lepiej niż Laguna. Tu jednak musiałby być diesel.
Benzynowy 2.0 wydaje mi się za słaby.
Luk88asz napisał(a):Patrzyłem jeszcze za V70 III. Jednak tu z kosztami utrzymania już chyba drożej co? No i silników mnogo, nawet za mnogo: połapać się nie można. Z benzynowych chyba tylko 2.5t konstrukcji volvo nadający się do gazu, a na diesle nawet nie patrzyłem.
w starszych autach grupy VAG w okolicach koła zapasowego była wklejka z podstawowymi danymi samochodu (wraz z kodem silnika). Jeśli nadal się tam znajduje, ew obecność DPF powinieneś móc ustalić po rozkodowaniu VIN (bo wprost raczej nie będzie tego napisane; jeśli się mylę to niech vagowicze mnie poprawią).Luk88asz napisał(a):ak to sprawdzić i który lepszy?