Tylko segment A ?

13 Lut 2020, 08:58

Witam.
Szukam samochodu z przeznaczeniem 80miasto/20trasa pozamiejska. Samochodem będzie jeździła żona i zależy mi na bardzo dobrej zwrotności auta. W tym momencie może udałoby się wyszukać ofertę z wyprzedaży. Czy szukać tylko z segmentu A, czy np. z segmentu B takie suzuki swift też się sprawdzi w mieście. Mam ofertę z toyoty na Aygo 1.0 (do 46k) ale przeglądając forum niektórzy odradzają ten samochód. Co możecie doradzić.
kosnat
Nowicjusz

Miejscowość: łódzkie
Prawo jazdy: 0- 0-1994
Auto: Opel Astra H
Silnik: Z14XEP
Rok produkcji: 2004

13 Lut 2020, 12:56

kosnat napisał(a):czy np. z segmentu B takie suzuki swift też się sprawdzi w mieście
Na pewno ale będzie droższe w zakupie. Na plus na pewno większa przestrzeń w samochodzie i bagażnik.

kosnat napisał(a):W tym momencie może udałoby się wyszukać ofertę z wyprzedaży
Czyli ma to być nowe auto? Masz jakiś budżet do którego szukasz?

kosnat napisał(a):Mam ofertę z toyoty na Aygo 1.0 (do 46k) ale przeglądając forum niektórzy odradzają ten samochód.
A możesz napisać dlaczego go odradzają? Jakie mają argumenty?
W podobnej cenie kupisz Yariskę w podstawowej wersji.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

13 Lut 2020, 16:57

Cichy77 napisał(a):W podobnej cenie kupisz Yariskę w podstawowej wersji.

Ale Jemu zależy na zwrotnym aucie :sly: Więc Yariska odpada :lol:
Ja standardowo w klasie A polecę Pandę III, bardzo wygodne i niezawodne autko.
Aygo 1.0 za 46k :?: :no:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

13 Lut 2020, 19:51

yeti65 napisał(a):Ja standardowo w klasie A polecę Pandę III, bardzo wygodne i niezawodne autko.
Aygo 1.0 za 46k

Tak, Panda dla mnie ok ale dla małżonki stylistyka nie do przyjęcia. Wyglądem bliżej do Aygo, tylko pytanie czy jest warte tych cen. Dostałem trzy oferty: (Aygo X+ Comfort Aygo X + comfort - 37k), (Aygo Xplay + style + connect Aygo Xplay + style + connect - 43k), (Aygo X cite + connect Aygo X cite + connect - 46k)
kosnat
Nowicjusz

Miejscowość: łódzkie
Prawo jazdy: 0- 0-1994
Auto: Opel Astra H
Silnik: Z14XEP
Rok produkcji: 2004

13 Lut 2020, 20:59

kosnat napisał(a): Wyglądem bliżej do Aygo, tylko pytanie czy jest warte tych cen.

To jest sprawa dosyć indywidualna. Ja preferuję średnie wyposażenie auta, biorę tylko to co jest (dla mnie) niezbędne. Nie lubię płacić za coś czego nie potrzebuję. Ogólnie wolałbym wyższej klasy auto, ze słabszym wyposażeniem, niż niższej klasy z bajerami. Ale tak jak napisałem na początku, to już rzecz gustu.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna