Kombi 20tys,benzyna

24 Sty 2018, 12:46

Witam,
temat na zasadzie dyskusji. Auto na pewno będę kupować na wakację i póki co robię rozeznanie na rynku czego mam szukać. Na co uważać przy konkretnych modelach by się nie naciąć na mine. Wszystkie uwagi mile widziane.

Budżet do 20tys
bagażnik w miarę duży by wózek spokojnie wszedł i na wakacje można się spokojnie spakować
benzyna - mile widziany gaz. Rocznie do 15tys km
silnik tak około 2.0l ~140km.
skrznia manual, automaty mnie odstraszają
standardowo tanie w eksploatacji itp itd... jak każdy tanio i dobrze heh

I teraz co mam na oku:
vectra c 1.8 120km przedlift
1.8 140km po lift - tutaj mnie ciągnie
2.0t - jaaaakby się trafiła w tej cenie to też bym przygarnął

laguna III 2.0 140km- i tutaj moje pytanie czy w tej cenie idzie dostać z początku produkcji jakąś lagune? Czy wszystkie perełki igiełki świeżo sprowadzone będą składakami.

Na lagune to do 20tys bym dał, na Vectre chciałbym mniej. A może coś innego? Tutaj plus bo rozrząd na łańcuchu, i tania w utrzymaniu.
mazda6 - z początku chciałem,ale masa tego na ulicach no i szukać tej zadbanej...
avensis wizualnie odrzuca

Główne pytanie póki co,to czy 20tys na Lagune III to nie za małe pieniądze? W tej kwocie jak silnik,sprzęgło bedzie bez zarzutów to od razu lampka ma się włączać bo składany?
Ostatnio edytowany przez meekt, 25 Sty 2018, 01:23, edytowano w sumie 1 raz
meekt
Nowicjusz

Auto: vectra C
Silnik: 2.0T 175KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

24 Sty 2018, 16:11

Laguna 3 do 20 tys? Jeśli chcesz kupić trupa i włożyć w niego drugie tyle to polecam w innym wypadku w takim budżecie lepiej sobie odpuść.
Konrados1906
Nowicjusz

Auto: Ibiza 6l
Silnik: 1.9 130 km
Paliwo: Diesel

25 Sty 2018, 01:18

meekt napisał(a):Na lagune to do 20tys bym dał, na Vectre chciałbym mniej
zabrzmiałeś teraz jak mokry sen Janusza. Do 20k nie kupisz Laguny III, a i nie licz na to, że za wiele mniej kupisz poliftową Vectrę (o 2.0t nie mówiąc). Na polifta VC musisz mieć te 15k
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

25 Sty 2018, 01:22

Okej, to mi wystarczy. Pozostaje mi vc i Mazda 6. Budżet pozostanie do 20tys.

edit. zastanawiam się nad opcją ściągnięcia auta zza granicy przez jakąś firmę. Dużo znacznie są wtedy większe koszta? Jeden z polecanych "handlarzy(ten z "pasją")"stwierdził,że 20k na vc to za mało i po za tym nie bawi się w auta do tej kwoty. Próbować szczęścia i szukać dalej czy ogólnie nikomu raczej nie będzie chciało się tym zająć w tej kwocie...

mike napisał(a): a i nie licz na to, że za wiele mniej kupisz poliftową Vectrę (o 2.0t nie mówiąc). Na polifta VC musisz mieć te 15k

akurat tutaj myślałem o 17tys.
meekt
Nowicjusz

Auto: vectra C
Silnik: 2.0T 175KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2007