Dobre auto do 20 tyś

24 Sty 2018, 10:45

Witam was, szukam auta które będzie mi służyć ogólnie do wszystkiego. Głównie dojeżdżam do pracy lecz często są dłuższe trasy. Na razie zastanawiałem się nad Hyundai Coupe z 2008 lub 2009r. Chcę by auto miało tę "moc" chociażby do wymijania i bym nie wlókł się 50km/h na autostradzie tylko poczuł tę moc. Bardzo mi się spodobały własnie z wyglądu te Hyundai Coupe i są dość (tak myślę) nie drogie jak za taki rocznik i ich osiągi. Nie wiem tylko co z ich awaryjnością i kosztami napraw. Dodam z góry że w przyszłości jakiś tunning wizualny i techniczny lekki bym zrobił. Fajnie by było jak by posiadał automatyczną skrzynię lecz nie koniecznie. Może być benzyna lub diesel (byle nie gaz) Jestem z Warszawy więc szukam również z okolic +\- 150km chyba że trafi się serio jakaś perełka to mogę i dalej dojechać by obejrzeć. Nie chciałbym auta z kosmicznym przebiegiem by za kilka tyś km silnik był do kapitalnego remontu. Ile mogę wydać to +/- 20tyś nie więcej niż 25tyś.

Chwilowo patrzyłem na to autko:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

lub:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A i dodam by auto (jak już by było sprowadzane) było opłacone itp bym poniósł koszty tylko rejestracji i ubezpieczenia go.

Z góry dziękuję za pomoc, mam nadzieję że coś wybiorę :)
JimUSA
Początkujący

Prawo jazdy: 28 03 2016
Auto: Nie mam

24 Sty 2018, 15:15

jeszcze myślałem nad jakimś volvo tylko najpierw bym też chciał poznać opinię co do tego hyundai coupe
JimUSA
Początkujący

Prawo jazdy: 28 03 2016
Auto: Nie mam

24 Sty 2018, 22:16

Hjundaj coupe ogólnie spoko auto

Wchodzisz na mobile.de, filtrujesz te auta, wyskakuje Ci, że NAJTAŃSZY egzemplarz z roczników, które podajesz kosztuje 5780 ojro, przelicz na złotówki, dolicz koszty transportu, opłat, detailingu i marżę handlarza.
Teraz pomyśl jakim cudem taka "perełka" jest do wzięcia w Polsce już za 19900 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

JimUSA napisał(a):A i dodam by auto (jak już by było sprowadzane) było opłacone itp bym poniósł koszty tylko rejestracji i ubezpieczenia go.

Możesz rozwinąć/wyjaśnić?

Fajne coupe w tej kasie to e46 320-330 ale oc w wwa będzie kosmiczne.
Zerknij na fiata bravo 1.4T, c30/s40, focusa 2. Dorwiesz ładną astrę h 2.0T
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

25 Sty 2018, 01:29

JimUSA napisał(a):Chcę by auto miało tę "moc" chociażby do wymijania
wiem, czepiam się, ale jako osoba dbającą o czystość ojczystego języka, zapytam - po co Ci moc do wymijania? :roll:
Wymijanie – według prawa o ruchu drogowym przejeżdżanie (przechodzenie) obok pojazdu lub uczestnika ruchu poruszającego się w przeciwnym kierunku

Zapewne chodziło Ci o wyprzedzanie, które jest zupełnie czymś innym.

Jeśli chcesz tuning techniczny to tylko auta z turbo, np Audi TT
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004