Kombi ~40 tysięcy zł

15 Mar 2019, 19:58

Witam,
poszukuję auta o określonych parametrach:
- rok minimum 2012,
- kombi,
- bogata wersja (minimum navi, kima dwustrefowa, abs, esp itp),
- mała awaryjność,
- ceny napraw nie z kosmosu,
- kwota do około 40 tysięcy złotych,
- spalanie w granicach rozsądku (maks 7-9 litrów)

Ostatnio rozglądałem się nad fordem mondeo mk4 2014 roku 2.0 diesel (wersja titanum) i nad oplem insignią.

Chciałbym żeby samochód posłużył lata, a nie rok, czy dwa. Druga sprawa jest taka, czy lepiej szukać benzyniaka, czy można brać śmiało diesla? Obawiam się odnośnie wprowadzenia zakazów poruszania dieslami w centrach miast i na niektórych autostradach (Niemcy).

Czy w Polsce musimy obawiać się zaostrzenia przepisów o ochronie środowiska, bo nie chciałbym za dwa lata szukać kupca za dużo zaniżoną wartość samochodu?

Odnośnie forda modneo jakie silniki najbardziej polecacie i jakie są jego największe bolączki? Na co zwrócić uwagę?

Czy opel isignia jest dobrą propozycją, czy są jakieś mega kosztowne naprawy, jeśli tak to jaki i jakie silniki najwyżej brać pod uwagę?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam,
Mateusz
biksu
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Mar 2019, 20:40

biksu napisał(a):czy lepiej szukać benzyniaka, czy można brać śmiało diesla? Obawiam się odnośnie wprowadzenia zakazów poruszania dieslami w centrach miast i na niektórych autostradach (Niemcy).

a czy w tym centrum niemieckiego miasta jesteś co 2 dzień ?
a w takim centrum to sprawniej się poruszać komunikacją miejską niż samochodem, i nie ma znaczenia czy on jest na Pb czy ON.

biksu napisał(a):Czy w Polsce musimy obawiać się zaostrzenia przepisów o ochronie środowiska, bo nie chciałbym za dwa lata szukać kupca za dużo zaniżoną wartość samochodu?

Już od razu zlikwidują wszystkie diesle, wszystkie TIRy, traktory, maszyny budowlane też bo tam to już nie spełnia żadnych norm,
S***nie w banie z tymi przepisami. Ludzie nie popadajcie w histerię i panikę ,
W moich okolicach prawie wszystko jeździ na ON albo i większość
Wszelkiego rodzaju forumowicze wszyscy chcą benzyny
A tu tymczasem w Ub. roku w DE większość sprzedanych samochodów to z silnikiem: Diesel :lol:
Propaganda i nic więcej,
A ja kupuję i benzyniaki i dieselki i nie ma żadego problemu z odsprzedażą jak jest dobre.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie