Pierwsze auto do 10 tys.

12 Mar 2019, 23:23

Witam

Prawko zdane, więc przyszedł czas na zakup samochodu.

- budżet 10 tysięcy
- trochę miasto + krótkie trasy (100 - 150 km)
- hatchback
- niskie spalanie
- mało awaryjny
- tanie części
- benzyna (z możliwością założenia lpg)
- klimatyzacja

Znajdzie się coś fajnego w dobrym stanie?

Gryfice (+50 km) Szczecin także może być
iQuL
Nowicjusz

13 Mar 2019, 00:07

Straszna bieda w Twoim rejonie..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - pytanie czy ma klimę i to co rzuciło mi się w oczy to przedni zderzak i dokładki na progi mają inny odcień lakieru.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - pytanie czy chcesz tyle wyłożyć..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Mar 2019, 06:33

Dzięki za zainteresowanie.
No bieda straszna :/
W sumie to astra najbardziej by mi pasowała, tylko trochę taka "bieda edyszyn". Ale tak na to patrząc im mniej elektryki, tym mniej się może zepsuć. Gdyby była w bardzo dobrym stanie to można by się zainteresować. No chyba że to przegięcie dawać tyle za taką wersje?

Coś czuję że to będą ciężkie poszukiwania heh
iQuL
Nowicjusz

13 Mar 2019, 10:51

Te roczniki tak chodzą i są osoby które są w stanie tyle wyłożyć ale ja osobiście bym nie kupił.

A może tańsza opcja? 8lat w jednych rękach i ktoś pewnie zostawił je w rozliczeniu za inne do tego długi przegląd i opłaty.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

13 Mar 2019, 22:56

Auto na plus :)

A co do oględzin auta. Istnieją firmy które za opłatą sprawdzają auta. Czy warto z tego skorzystać? Ja się nie znam i nie mam też nikogo pewnego żeby mi auto sprawdził, więc samemu mogę łatwo kupić rzęcha.
iQuL
Nowicjusz

13 Mar 2019, 23:13

Tak istnieją,choćby coś takiego [link do Autotesto wygasł] albo w podobnych pieniądzach możesz umówić sobie wizytę w ASO i przetrzepią Ci całe auto.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VW up! GTI z silnikiem o mocy 85 kW/115 KM
    Volkswagen wprowadza na rynek nowego up!-a GTI – model o niewielkiej masie własnej, z mocnym silnikiem, sportowym zawieszeniem i typowymi wyróżnikami aut GTI na nadwoziu i we wnętrzu. up! w wersji GTI dostępny ...
    Mitsubishi ASX, LANCER i COLT z instalacjami LPG
    W polskich salonach Mitsubishi Motors są już dostępne modele ASX, Lancer i Colt z instalacjami LPG z pełną gwarancją. W takie instalacje można wyposażyć zarówno nowe samochody, jak i używane modele marki Mitsubishi. ...

14 Mar 2019, 06:32

To może też zwiększyć rejon poszukiwań jeżeli u mnie taka bieda? Jeżeli jakaś firma by sprawdziła auto, to na marne nie trzeba by było jechać Czy to nie ma sensu?

Takie Grande Punto [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co o nim sądzisz?
iQuL
Nowicjusz

14 Mar 2019, 10:52

Nie ma sensu i też zbytnio z tym sprawdzeniem nie ma co szaleć bo sprawdzisz 3-4auta i z budżetu ucieknie z 1000-1500zł..

Grande wygląda bardzo ładnie ale jest od handlarza (wpisz sobie numer telefonu w google) i na ostatnim przeglądzie taka niby lalka miała wynik negatywny? No i ma spory minus mianowicie brak klimy..
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2019, 20:37

No jak nie ma sensu jeździć dalej, to trzeba szukać z tego co jest w okolicy, może kiedyś coś uda się sensownego znaleźć :)

Masz dużo racji że nie ma co szaleć ze sprawdzaniem. No ale jeśli się nie sprawdzi i kupi złoma to można więcej stracić.

Handlarz czy nie handlarz grande już nie ma. A klimy nawet nie doczytałem że nie ma.

A to Grande [link do oferty na Allegro wygasł]
iQuL
Nowicjusz

14 Mar 2019, 23:27

Nie wygląda zle ale też nie ma klimy..

Świeże ogłoszenie i ładna sztuka ale 1.2..
Barol
Awatar użytkownika

15 Mar 2019, 06:19

W opisie jest informacja "klimatyzacja manualna".

No ładnie się prezentuje grande, ale czy silnik 1.2 nie będzie trochę zbyt słaby? Samochód nie jest też zarejestrowany, a jest informacja że możliwy powrót samochodem do domu. To da się tak?

Dziś o normalnej godzinie z pracy wrócę, więc obd zwonię auta z linków.
iQuL
Nowicjusz

15 Mar 2019, 11:29

No własnie 1.2 będzie mało..

iQuL napisał(a):Samochód nie jest też zarejestrowany, a jest informacja że możliwy powrót samochodem do domu. To da się tak?

W świetle prawa oczywiście że nie więc zostaje laweta albo ryzyk fizyk że nas nie złapią.
Barol
Awatar użytkownika