Kombi 60tys.

27 Lip 2020, 09:55

Witam.
Piszę z wielką prośbą o pomoc ponieważ ostatni rok pod względem samochodu była dla mnie ciężki.
Zakupiłem Lagunę III kombi 2,0DCI 2012r. za 30 tys, wszystko było fajnie do wymiany oleju. W skrócie po roku użytkowania samochód ma już wymieniony nowy silnik i wiele (*naprawdę wiele) nowych części na łączną kwotę ok 18 tys.
Mimo takich wymian dalej co chwilę w aucie coś wysiada i muszę inwestować kolejne pieniądze aby był jeżdżący plus te trzeszczące plastiki renault.....
Podjąłem decyzję, mimo ulokowanych pieniędzy, na zmianę samochodu, na coś młodszego rocznik ok 2017.
Bardzo się boję kolejnej zmiany dlatego proszę o pomoc w wyborze dobrego samochodu.
Na dzień dzisiejszy jak szukałem, fajnymi opcjami są Peugeot 508 oraz Ford Mondeo. Silnik diesel, 2.0. (150 czy 180)
Cena 60 tys max 67tys.
Lubię słuchać muzyki i audio jest ważnym elementem, czy owe pojazdy mają w jakiś wersjach dobre nagłośnienie.
Czy plastiki nie trzeszczą ?
Jak z awaryjnością i cenami części zamiennych ?
Naprawdę dziękuję z góry za każdą pomoc i odpowiedź.
Antoni0
Obserwowany

27 Lip 2020, 13:14

Antoni0 napisał(a):Na dzień dzisiejszy jak szukałem, fajnymi opcjami są Peugeot 508 oraz Ford Mondeo. Silnik diesel, 2.0. (150 czy 180)
Cena 60 tys max 67tys.
Jak chcesz bezawaryjnie to ja bym spojrzał na Avensisa którego już w tym budżecie kupisz. Co do tych dwóch które wybrałeś to myślę że Ford w wersji minimum Titanium, a najlepiej Vignale (najbogatsze wyposażenie). peugeot 5008 to również całkiem fajne auto ale z podanych trzech najbardziej niezawodne będzie to pierwsze które podałem.

Antoni0 napisał(a):Zakupiłem Lagunę III kombi 2,0DCI 2012r. za 30 tys, wszystko było fajnie do wymiany oleju. W skrócie po roku użytkowania samochód ma już wymieniony nowy silnik i wiele (*naprawdę wiele) nowych części na łączną kwotę ok 18 tys.
Swoją drogą wersje III nie uchodzą za bardzo awaryjne jak to było w przypadku II.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gniazdo, wtyczka OBDII - opis pinów
    Co to jest gniazdo OBDII i co oznaczają poszczególne piny? OBDII to skrót od angielskiego terminu On-Board Diagnostic level 2. Jest to standard obowiązujący w samochodach i pozwalający na podłączenie urządzenia ...