KOMBI ale nie zespół :)

06 Kwi 2010, 17:20

Cześć,
Chciałbym kupić używany samochód za 12-18tys zł. Mam teraz Nissana Almerę 1.4 z 1996, 185tys.,ale szukam czegoś większego i nowszego.
Najlepszy byłby kombi ze składanym tylnym siedzeniem, żeby się można było wyspać (mam >190cm), palący 6/7litrów, z w miarę dobrym przyspieszeniem (nie szukam wyścigówki, ale redukcja biegów, żeby kogokolwiek wyprzedzić mnie już męczy).
Dzięki za radę,
k :mrgreen:
----------------
kudłaty
KUDLATYy
Nowicjusz

Miejscowość: Luksembourg

06 Kwi 2010, 18:30

Pierwsze auto które przyszło mi na myśl to VW Bora/Golf IV Kombi 1.9TDI i moc powyżej 100KM.
Tutaj przykład Bory:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Kwi 2010, 19:47

Mi przychodzi do głowy coś takiego:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Diablos
Początkujący

Miejscowość: Jaroszowa

06 Kwi 2010, 20:45

No też na nią wpadłem bo auto naprawde udane i świetne silniki,szczególnie DTI wlasnie ale ona 6-7l/100km napewno nie spali,tyle to ona na trasie łyknie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Kwi 2010, 22:00

barol91 napisał(a):Pierwsze auto które przyszło mi na myśl to VW Bora/Golf IV Kombi 1.9TDI i moc powyżej 100KM.
Tutaj przykład Bory:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Chłopcze Bora/golf ma duza pake? NIE ! to najmniejsze kombi pokroju 206sw

z duża paką, polecam Omege C, Forda Mondeo po 2000 roku, ze starszych aut okulara kombi
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

07 Kwi 2010, 13:23

Jeśli 460l jest dla Ciebie za małe to ja niewiem :roll: możesz sie jeszcze zastanowiać nad Skoda Octavia Kombi,płyte podłogową dziedziczy z VW Golfa IV i nie które silniki również pochodzą z gamy VW.Hatchback ma duży bagażnik a co dopiero kombi.
przykład [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Warsaw Oldtimer Show 2018 / relacja
    Klasycznie piękne oldtimery i youngtimery można było obejrzeć w majowy drugi weekend na V Targach Pojazdów Zabytkowych Oldtimer Warsaw Show 2018 które odbyły się w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie. To największe ...

07 Kwi 2010, 16:00

Skoda Octavia kombi to nie jest zły pomysł,dobra blacha i dużo miejsca w środku. Spalanie w zalezności od wersji silnika a przycisnąc też można. Myślę że za 15tys kupisz z dobrą wersją wyposażeniową.
ZmieniamOpony
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

07 Kwi 2010, 16:14

No też własnie zapomniałem o niej a auto jest naprawde pojemne i wsam raz dla rodziny czy do jakiegoś małego interesu.Ta z linku który podałem wcześniej ma silnik VW (1.9TDI 90KM).
Barol
Awatar użytkownika