REKLAMA
Witam wszystkich,
Przymierzam się do kupna 1wszego w swoim życiu auta. Niestety, mimo 30stki na karku nie miałem nigdy samochodu i moja wiedza jest bardzo skąpa - stąd ten post z prośbą o pomoc.
- auto ma służyć na co dzień do jazdy po mieście, w weekendy do wyjazdów poza miasto i raz, dwa razy w roku jakiś wyjazd wakacyjny na drugi koniec kraju, lub gdzieś po europie
- na pewno ma to być hatchback, 5 drzwiowy, gabarytowo coś średniego
- na codzień użytkowany przez 2 osoby, jednak z tyłu powinno być tyle miejsca, żeby w miarę wygodnie mogły podróżować kolejne 2 osoby (tzn, żeby nie miały kolan pod brodą)
- przydałby się jakiś bagażnik w miarę pakowny, ale chyba w przypadku hatchback'ów to norma?
- oczywiście najlepiej jakby mało paliło, było ekonomiczne, tanie w eksploatacji, niezawodne etc
- cena max. to 25 000 PLN
I teraz moje pytania, odnośnie kryteriów poszukiwań:
- do jakiego rocznika max. poszukiwać?
- jaki max. przebieg?
- jaka min. pojemność silnika?
- benzyna / diesel / gaz?
- czy auto może być sprowadzane, czy pewniejsze jest krajowe (z racji mojej niewielkiej praktycznej wiedzy?)
Z racji ograniczonych funduszy i faktu, że to 1wsze auto jestem b.otwarty na propozycje - wygląd auta jest na dalszym planie.
Mam nadzieję, że znajdzie się parę osób chętnych do podzielenia się swoją wiedzą i doświadczeniem...
Pozdrawiam
Remington