Kombi + automat + min rok 2006 + max 30 tys PLN

19 Maj 2013, 09:37

Witam,

W przeciągu najbliżsego tygodnia zamierzam nabyć auto kombi z automatyczną skrzynią biegów. Dotychczas jeździłem Daewoo Nubira z 2001 (automat) i było bardzo fajnie, ale auto padło niedawno. Jako, że za wiele doświadczenia w kupowaniu aut nie mam chętnie usłyszę zdania bardziej doświadczonych.

Oto kompletna lista moich wymagań:
* kombi
* automat
* przebieg poniżej 100 tys km
* dostępne w mazowieckim
* nie starsze niż 2006
* popularny w Polsce --> pod kątem serwisowania
* nie za mocny silnik (najlepiej poniżej 2.0) --> pod kątem mniejszego spalania
* idealnie poniżej 30 tys PLN

W ciągu ostatniej doby udało mi się skompletować następującą listę 8 aut:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ApJy-YDZp5W_dHlXYmRLTVo0aFJyeFBwTkFFRElONkE&usp=sharing

Co brać? Wszelakie uwagi mile widziane.

Z góry dzięki.
maciej1981
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 09 1999
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

20 Maj 2013, 10:00

Powiem Ci tylko o Volvo bo tym akurat jeżdzę.
Po pierwsze świetny silnik 2,4 D5 jak na takie auto to aż za dużo :D bedziesz mega zadowolony z niego, dobry, ekonomiczny, mocny silnik nie do zdarcia, jego żywotność to 750tyś.km.
Po drugie wersja wyposażenia bardzo ciekawa, wygląda na momentum z navi RTI i skórą, brakuje ksenonów i podgrzewanych siedzeń mimo iż sprzedawca napisał że są :|
Auto jest w automacie i sprowadzone, kolor nie zachęca ale za to "bajeczny" przebieg tak.
93000 w sprowadzonym siedmiolatku w silniku D5 w automacie??? Sorki nie wierzę 193000 z tym się zgodzę. Bardzo ostrożnie podchodź do przebiegu, koniecznie wizyta przed zakupem na przegląd w ASO. Nie pasuje mi też cena, za niska jak na silnik, wersję, przebieg i rocznik, porównaj z ofertami na mobile.eu, cena powinna być około minimum 36tyś.
Nie mniej auto ładne, warte zainteresowania. Bardzo ciężko będzie w kraju znaleźć V50 D5 w dobrym stanie i nie kręcone.
Polecam markę bo robią bezpieczne, dobre i trwałe samochody, mitem jest to że są bardzo drogie w serwisowaniu, nie są droższe niż niemieckie marki.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna