REKLAMA
piotrauto napisał(a):pokaz mi takeigo passata b5 co ma 130km w dieslu
i zeby byl ponizej ok 20tys zł
Widzisz Diesel jest dlatego drozszy... bo poprostu jest lepszy:)
Jakosc kosztuje:)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
piotrauto napisał(a):ale diesel jest chyba duzo wolniejszy, glośniejszy od benzyny i klekocze, a to poważna wada
piotrauto napisał(a):no to ile kosztuje 130km w passacie od ilu?
czesio09 napisał(a):Witam!
Mam do wydania na samochód do 21 tyś. Potrzebuje samochodu przestronnego ale oszczędnego. Powinien być dość duży (rodzice + 3 dorosłe dzieci). Jaki samochód polecacie? zastanawiałem się na Mercem bo są duże ale może być coś mniejszego. Powinien być oczywiście mało awaryjny i z prostym wygodnym podwoziem.
Czekam na odpowiedzi.
piotrauto napisał(a):1. wystarczy kupic jakis silnik benzynowy z turbo i juz masz super osiągi i spalanie będzie mniejsze od diesla jesli założysz do niego sekwencję!!!
2. kazdy diesel klekocze nawet te nowe auta 2-5letnie klekoczą tak jak te 10-20letnie!
Czlowieku jaka sekwencje do silnika z Turbo? poweidz mi po co kupujesz samochod z osiagami i wysokim spalaniem skoro Cie na to nie stac? To jest profanacja silnika, bo to jest projektowany 3 litrowy motor benzynowy zeby jezdzic na benzynie... z tego co wiem to jezdzimy samochodami, a nie balonami, a wiec po co nam gaz w nich? A po za tym z gazem masz ubytek mocy od 10%-30%...
piotrauto napisał(a):Czlowieku jaka sekwencje do silnika z Turbo? poweidz mi po co kupujesz samochod z osiagami i wysokim spalaniem skoro Cie na to nie stac? To jest profanacja silnika, bo to jest projektowany 3 litrowy motor benzynowy zeby jezdzic na benzynie... z tego co wiem to jezdzimy samochodami, a nie balonami, a wiec po co nam gaz w nich? A po za tym z gazem masz ubytek mocy od 10%-30%...
widze ze jestes zafascynowany dieslami
duzo osób, zakłada sekwencję do silników benzynowych z turbo ponieważ ona jest bezproblemowa i nie obniża macy!!!
poczytaj lepiej fora to sie dowiesz, taniej wyjdzie kupienie turbo benzyny i załadowanie lpg niz jazda dieslem
nawet te najnowsze diesle mają słabą kulturę pracy klekoczą i wydająnie przyjemny dźwięk, są głośne i wrażliwe na jakość paliwa
piotrauto napisał(a):a jakie plusy ma benzyna?
właśnie znam duzo ludzie co mówią ze na sekwencji auto im lepiej jezdzi i ma większego kopa niz na benzynie