Kombi dla 5 osobowej rodziny

05 Sty 2009, 19:49

urzytkujesz? użytkuje kilka aut: moją lagunę 1,8 oraz jeżdżę też vw passatem b5, merca C, volvo s40, volvo 440 wszystko w benzynie
nie chce Cie oceniać po aucie ale widze ze masz "chorobę klekota" a jezdzisz benzyną
i co ten renault słabo sie zbiera? muli?
piotrauto
Stały forumowicz

05 Sty 2009, 20:04

piotrauto napisał(a):urzytkujesz? użytkuje kilka aut: moją lagunę 1,8 oraz jeżdżę też vw passatem b5, merca C, volvo s40, volvo 440 wszystko w benzynie
nie chce Cie oceniać po aucie ale widze ze masz "chorobę klekota" a jezdzisz benzyną
i co ten renault słabo sie zbiera? muli?

hmm czyli jezeli nie mamy juz zadnych argumentow sensownych (zreszta czy ty takie kiedykolwiek miales?) to czepiamy sie bledow ortograficznych? Po pierwsze wydaje mi sie ze to forum motoryzacyjne a nie polonistyczne, a po drugie skladnia twoich zdan takze pozostawia wiele do zyczenia...

Moja R19 zbiera sie dobrze tylko z powodu stosunku mocy do masy, 136 koni przy 1t wagi to naprawde dobry wynik... jednak juz slabsze silniki w tym modelu (no moze po za 1,8 16v 95KM) nie jezdza tak jakbysmy mogli sobie tego zyczyc... Jednak jezeli chce gonic na trasie 2l Dieselka to nie przychodzi mi to jakos bardzo latwo, a spalanie siega wtedy nawet 11 litrow, gdzie ten jadacy Diesel przedemna spali 7l.

Jezdze dlatego benzyna bo mnie jako 18 letniego chlopaka ktory w dalszym ciagu uczy sie, nie stac na zakup dobrego Diesla... Ale moge Ci obiecac ze za jakis czas wlasnie na taki silnik sie przezuce.

Mercedes C w benzynie? Mercedes w Benzynie? No chyba ze AMG, nie znasz takiego powiedzenia ze jak Mercedes to tylko 5 litrow albo Diesel?
Bez Gwiazdy Nie Ma Jazdy...
MG
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

05 Sty 2009, 21:42

ale stać cie na zakup diesla TDI np jakeigos golfa 3 TDI no nie?
a gadasz o tych v8, v10, v12 jakbys nimi jezdził
a chociaz takie v6 ma ladny dźwięk?
kto kupi v6 czy v8 czy v12 jak takie silniki palą po 15-40l benzyny na setke
piotrauto
Stały forumowicz

05 Sty 2009, 23:08

piotrauto napisał(a):ale stać cie na zakup diesla TDI np jakeigos golfa 3 TDI no nie?
a gadasz o tych v8, v10, v12 jakbys nimi jezdził
a chociaz takie v6 ma ladny dźwięk?
kto kupi v6 czy v8 czy v12 jak takie silniki palą po 15-40l benzyny na setke

Czy powiedziaem gdziesl ze takimi jezdze? poprostu chciales to wymienilem Ci plusy benzyny, a znam je stad ze odwiedzam zloty, a takze mam stycznosc z wieloma samochodami.... czytaj uwaznie...

Tak stac mnie na zakup Golfa 3 TDI, tylko taki samochod nie zbyt zaspokaja moje ambicje, celuje raczej w cos mocniejszego... za jakies 3-4 latka przesiade sie np na e39 530 d czy w210 e320 cdi, na chwile obecna taki samochod jaki mam mi wystarcza...
Bez Gwiazdy Nie Ma Jazdy...
MG
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autobusy piętrowe
    Dwa pokłady w autobusie oznaczają większą pojemność pasażerską, co przekłada się na większy zysk przewoźnika. Autobusy piętrowe mogą swobodnie manewrować w ciasnych uliczkach miast, gdzie wjazd zabierającym niewiele więcej ...