Kombi do 15 tys

24 Sie 2017, 11:46

Witam poszukuje dobrego auta niegarazowanego ktorego po roku rdza nie pozre i ktore jest tanie w utrzymaniu. Obecnie mialem Passata b5 98 rok 1.9 TDI w kombi nie jestem zadowolony poniewaz pompa sie sypala. Niby zostala zdiagnozowana awaria dalem 700 zl za naprawe a tylko zaczynala sie zima znowu mialem problem z odpalaniem. Obecnie mam audi b4 80 94 rok ale wiek juz jej nie pozwala dobrze dzialac dlkatego szukam cos nowego pytalem sie po grupach na fp i czytalem ale chce zobaczyc wasze typy po weekendzie chcem juz jechac kupowac moje wymogi
Najlepiej diesel
musi byc koniecznie kombi
aby rdza go nie pozarla jak nie bedzie garazowany
tani w utrzymaniu tzn zeby koszty naprawy nie byly droge a w razie padniecia np pompy bo i tak moze byc to zeby dalo sie w miare rozsadnej cenie naprawic
konkretnie z jakim silnikiem i ile km bo wiadomo ze ten sam model nie zawsze z tym samym silnikiem bedzie bezawaryjny
za wszystkie od wielkie dzieki
djbolek
Nowicjusz

Auto: audi b4 80

24 Sie 2017, 15:56

djbolek napisał(a):tani w utrzymaniu tzn zeby koszty naprawy nie byly droge a w razie padniecia np pompy

to się nie trzyma kupy z tym:
djbolek napisał(a):Najlepiej diesel

jak się boisz takich pierdół jak pompa w idioodportym TDI to nowsze diesle przyprawią Cię o siwe włosy
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

24 Sie 2017, 17:32

chodzilo mi o turbine w peugeot sa firmy bosh i siemens ta pierwsza idzie naprawdzic w koszcie 700 zl ta druga wprowadza w wieksze koszty a napisalem bo myslalem ze dostane pomoc od naprawde ludzi z powolania z motoryzacja gdzie ja jestem zielony. Kupujac samochod za 3 tys jechalem bez fachowcow bo bylem swiadomy ze dlugo nie pojezdze teraz chce kupic kilka razy drozszy wiec chce dokonac dobrego zakupu
djbolek
Nowicjusz

24 Sie 2017, 21:08

Jakie przebiegi robisz, że chcesz diesla?
Za 700 zł to nie zrobisz dobrze turbiny, niezależnie czy ona będzie do 2.0hdi, 1.9tdi, czy cdti itd.
Faber
Aktywny

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 18 03 2010
Auto: Mazda 6 / Laguna II
Silnik: 2.0 / 2.0T
Paliwo: Benzyna + LPG

24 Sie 2017, 21:38

Ok więc powiem tak jeżdżę bardzo mało. Niech będzie ze nie musi być diesel to co byście polecili
djbolek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga! Od 1 czerwca 2021 ważne zmiany w przepisach.
    Od 1 czerwca 2021 roku wchodzą dość istotne zmiany w ustawie PoRD. Dotyczą nie tylko kierowców, ale też pieszych. Co się zmiania? Na początek najbardziej kontrowersyjny i pokręcony przepis : 1. pieszy znajdujący się ...
    BMW i3 Concept Coupe - bezemisyjny pojazd koncepcyjny
    Podczas światowej premiery BMW i3 Concept Coupe firma BMW Group pokazała dynamiczną i ekscytującą wersję bezemisyjnego pojazdu koncepcyjnego z segmentu ekologicznych samochodów klasy premium. Pojazd studyjny zaprezentowano ...