REKLAMA
Dzień dobry wszystkim.
Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze samochodu. Może zacznę od tego, że z opłatami (przegląd, rejestracja, ubezpieczenie na siebie bez zniżek, mechanik na start, ew. zagazowanie) chciałbym się zmieścić w max 25k.
Jeśli zaś chodzi o to jak auto będzie używane, to raczej głównie trasa. Mieszkam w Warszawie ale sporadycznie bym tu go używał, jedynie po jakieś zakupy. Tak to co 3 tyg do teściów (2x 200km), rzadziej do siebie (2x 500km), do wyrwania się za miasto w weekend i co poniedziałek do Łodzi na zebranie działowe. Z tego też względu rozważam możliwość zagazowania auta od razu po zakupie. Nie jeździłem nigdy dieslem, więc jeśli polecicie któryś z modeli z jakimś konkretnym motorem to takiego poszukam.
Jeśli zaś chodzi o modele samochodów jakie mi się widzą (nie mylić z Waszymi sugestiami), to:
- Volvo S40,
- Audi A3 8P,
- Audi A2,
- Citroen C4 I Coupé,
- BMW Seria 1.
(Kolejność przypadkowa)
Czy coś z powyższych będzie Ok? Jeśli tak to z jakim silnikiem? Będę bardzo wdzięczny za rzeczową pomoc. Ilość aut na portalach ogłoszeniowych przyprawia o ból głowy... chociaż jakieś sugestie co do modeli i motorów a to już bardzo mi pomoże
Dzięki za zainteresowanie