REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kenios napisał(a):Budżet: max do 15.000 zł
kenios napisał(a):przebieg < 200 tyś
kenios napisał(a):Moje typy: (celuje w roczniki 2006-2007)
kenios napisał(a):Ford Mondeo Mk3
kenios napisał(a):Mazda 6 po liftingu
kenios napisał(a):Skoda Octavia II
kenios napisał(a):Toyota Avensis II
kenios napisał(a):Saab 9-3 (ten mi się najbardziej podoba wizualnie, ale obawiam się kosztów eksploatacji i napraw)
kenios napisał(a):dla rodziny 2+1
kenios napisał(a): Nigdy nie miałem okazji pakować wózka do kompakta, ale z opinii moich znajomych którzy już mają wózkowe dzieci mówią że kombi idealny.
kenios napisał(a):Octavie I brałem pod uwagę wstępnie, ale brachol miał takowego, i miał z nim mega problemy właśnie z silnikiem, brał olej, co chwila uszczelka pod głowicą, może akurat trafił trefny model
kenios napisał(a):wydaje mi się po prostu że auto które ma przejechane pod 300k ma większe prawdopodobieństwo że coś się w nim zacznie dziać prędzej niż w takim które ma pod 200k, oczywiście w przypadku gdy nie są kręcone.
kenios napisał(a):Skoda Octavia I (jakaś)
kenios napisał(a):W sumie to wciąż ciężki orzech do zgryzienia co z tego wybrać
kenios napisał(a):- Toyota Avensis II (2003-2004 rocznik)
Invi napisał(a):Każdy z kompaktów, które wymieniłem występował w wersji kombi i takie miałem na myśli.
Invi napisał(a):2.0? Nigdy nie wiesz na co trafisz, wszystko zależy od stanu danego egzemplarza.
Invi napisał(a):Tylko ustalenie rzeczywistego przebiegu piętnastoletniego auta jest bardzo trudne jeśli nie niemożliwe. Ile jest takich z udokumentowanym przebiegiem na rynku w PL (naprawdę udokumentowanym, nie książką serwisową z allegro)? Nie więcej niż 2-3%
Zresztą lepiej mieć w miarę realne 300 niż 400 skręcone na 200.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Szkoda, że nie są już dostępne zdjęcia ze środka. Możesz wierzyć lub nie ale wyglądał praktycznie jak nowy. Ostatni, zarejestrowany w Szwecji przebieg - 529kkm.
Invi napisał(a):Nie ma sensu skupiać się na konkretnym modelu i silniku bo nic nie znajdziesz. Sprawdzaj co masz w miarę blisko i w dobrym stanie. Jeśli wymyślisz sobie np. mondeo 2.0/145 to zjeździsz pół kraju i budżet na auto stopnieje
Ossy napisał(a):Z Avensisa zrezygnuj, w tych rocznikach będziesz miał 1.8, które bierze olej na potęgę albo 2.0 z bezpośrednim wtryskiem (też niepolecany silnik).