REKLAMA
Witam wszystkich serdecznie. Jestem posiadaczem A3 8L z silnikiem 1.9 tdi 130 km. Właścicielem auta jestem od 5 lat, nigdy nie miałem z nim problemu ale nadszedł czas na zmiany.
Poszukuje dość wygodnego kombi tak aby żona i dziecko mogły swobodnie podróżować. Ogólnie audi nie jeżdżiłem dużo roczne przebiegi były poniżej 10 tysięcy, teraz będzie troche więcej gdyz autem planuje dorywczo jeżdżić jako taxi. Tak więc użytkowanie samochodu głownie jako taxi, czasami trasa 15/35 km z żoną i dzieckiem, sporadycznie jakiś dłuższy wyjazd.
W związku z powyższym interesuje mnie tylko silnik benzynowy. Na pierwszy ogień wpadła Astra H ale po wstępnym przeglądaniu ogłoszeń widzę tylko oferty aut z komisów, Niemiec itp. Drugą alternatywą jest Focus mk2 - i tutaj miłe zaskoczenie ponieważ jest kilka aut kupionych w polskich salonach. Co sądzić o tych ogłoszeniach - czy to w większości auta poflotowe?
Od silnika nie oczekuje cudów dlatego wydaje mi się, że najrozsądniejszym wyborem będzie benzynowa jednostka 1.6 100 km - co o tym sądzicie? Silnik ten jest na pasku rozrządu tak? Ogólnie focus to dobra propozycja? Jakieś porady?
Tak na dobry początek co sądzicie o tym ogłoszeniu - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dziękuje i pozdrawiam