Kombi do 47 tysiecy jakie polecacie

24 Lis 2007, 13:58

Prosze byście mi podali ile pali średni passat 1.9 130 KM ,Mazda i BMW prosze o niepodawanie auto z silnikami 2.5 litra czy 3.0 ponieważ sa to zabardzo zachłanne silniki na paliwo .Jak juz pisałem ponoc disle Mondeo sa zawodne znajmoej sie zespoły wtrsykiwacze chyba i naprawa jest bardzo kosztowna a zalerzy nam na aucie ktore sie spisze w trasie jak i w miescie nie paliło duzo ale silnik był elastyczny i mocny tez nie brakowało.Wojek ma Lagune i sie naklnoł jak szewc bo cos siadło i 12 tys za naprawe tylko tej czsci nie mogł nigdzie dostac a lagunka z 2002r.Jeżeli macie jakies z poszczegolnych aut to sie popytajcie jak sie wam i znajomym autka spisuja bede bardzo wdzieczny
Patriota
Nowicjusz

24 Lis 2007, 15:25

Witam:)

Passat pali około 5 na 10km.

Mazda 6 około 6,6litra.

a o jakie Bmw Ci chodzi?? o serie 5 już Ci podawałem, a 3 pali 5 litrów z silnikiem 2.0d.

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

24 Lis 2007, 18:49

endrju napisał(a):Witam:)
a o jakie Bmw Ci chodzi?? o serie 5 już Ci podawałem, a 3 pali 5 litrów z silnikiem 2.0d.

wątpie żeby idało się osiągnąć takie spalanie chyba że w trasie przy jeździe 90-140km/h...w mieście BMW 320d e-46 pali 7,5l ON przy dośc dynamicznej jeździe, oczywiście da rade zejść na mniej ale to trzeba miec naprawde lekką noge.
Nie mówie tege z powietrza, jeździłem pół roku tym autem, a koledze pali dokladnie 7,5l w mieście...Co do tego spalania to jest małe jak na osiągi jakie oferuje 320d.
Pozdro.
Pekińczyk
Początkujący

24 Lis 2007, 19:13

A serwisy BMW , Mazdy 6 ,Passata są drogie bo jeśli chodzi o merola to jest chyba drogiseris A jak ci sie ta beta spisywała? Poł roku tylko jeździłeś czyli złe auto ?
Patriota
Nowicjusz

24 Lis 2007, 22:28

jeździłem sprzedałem bo znajomy sprzedawał dośc tanio (mniej niż cena rynkowa) Honde Accord 2.2 i-CTDI, tak więc Bemki nie sprzedawałem z powodu że miałem z nią jakiś kłopot, spisywała sie dobrze 5 miesiecy jazdy praktycznie zero odwiedzania serwisu(zmieniłem tylko olej i filtry, reszta typu klocki,tarcze były ok.) był to 2002r
Pozdrawiam.
Pekińczyk
Początkujący

25 Lis 2007, 01:05

Ja polecam Volvo. Moj tato mial Volvo V70 2001r. Super super autko. Bardzo wygodne, palilo malo i wedlug mnie bardzo ladne.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

XC70 to juz calkowity wypas

Mercedes c220 tez bardzo fajny samochod.

Lub taki Mercedesik

[link do oferty na Allegro wygasł]
artekjawor
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik RB26DETT - Nissan
    Konstrukcją zbliżoną do słynnego silnika 2JZ Toyoty jest motor RB26DETT Nissana. To również rzędowa szóstka z aluminiową głowicą i żeliwnym blokiem wyposażona w dwie turbosprężarki. Silnik Nissana miał co prawda ...
    Mistrzowskie szlify Toyoty GR Yaris
    Zaprojektowany z myślą o sporcie, produkowany w specjalnej fabryce, testowany przez gwiazdy motorsportu. Toyota GR Yaris ma wszystkie przymioty najbardziej wyjątkowego hot hatcha na rynku. Prezes japońskiego koncernu, Akio ...

25 Lis 2007, 09:43

Z Mazdami może być problem ponieważ Mazda niema autoryzowanego salonu w Polsce. Niema przedstawicielstwa Mazdy w polsce. Dopiero będzie w przyszłym roku tak około II kwartału:)

Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

25 Lis 2007, 18:09

Czy mercedesy sa awaryjne klasy C ? jezeli tak to co sie psuje ile kosztuje? Jaka jest cena przegladów ?Czy czesci które należy często wymieniać sa drogie?
Patriota
Nowicjusz

26 Lis 2007, 13:17

pisze by odswierzyc temat co myslicie o mercedesie klasy C kombi do 50 tysiecy plus minus 5 tysiecy w dieslu
Patriota
Nowicjusz