Kombi do 47 tysiecy jakie polecacie

23 Lis 2007, 09:48

Witam
Nosze sie z zamiarem kupienia auta typu kombi do 47 tys. W gre wchodzi:Mondeo, Passat, Mercedes C klasa ,BMW seria 3 Vectra .Zalerzy mi by auta nie były starsze niz 2002 r. i były pojemne i oczywiscie klima poduszki i te sprawy jakie auta polecacie jakie nie dlaczego co sie psuje czego duzo naprawa kosztuje prosze o odpowiedz
Patriota
Nowicjusz

23 Lis 2007, 16:25

Witaj. Osobiście placem Tobie BMW 5. To jest super auto. Szybkie zwinne, w miare ekonomiczne oraz przestronne, jakość materiałów bardzo dobra:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

jeżeli nie to proponuje Passata:

albo Vectre B :

Mercedesa C i BMW 3 nie polecam w wersji kombi. Są za małe, idealnie spełniają sie jako małe limuzyny a nie jako kombi.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

23 Lis 2007, 16:40

jeszcze zastanowiać sie można nad Audi A6 Avant, solidne auto, przestronne oraz z bardzo dobrymi właściwościami jezdnymi:

Ford Mondeo, osobiście nie przepadam za tym autem, jak dla mnie to tak średnio udany model, ale moge sie nie znać ;)

Mercedes Klasy E, tu chyba nie ma o czym pisać :D klasa sama w sobie, super silniki ( chodź łakome na paliwo) z mocnym przyspieszeniem, sporo miejsca mała awaryjność i bardzo dobre wyposażenie:

i jeszcze może Volvo V70,jeżdżące bezpieczeństwo :D :D :

Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

23 Lis 2007, 16:46

a mondeo ponoć ich disle sie spsuja to prawda? Jesli chodzi o vectre to o ta nowa i mu sie byc to koniecznie auto a olej napedowy ile takie bmw pali?
Patriota
Nowicjusz

23 Lis 2007, 16:55

Gdzieś tak 7-10 w ekonomicznej jeździe, 9-13 przy czestym wciskaniu gazu.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

23 Lis 2007, 16:58

a merol? Jeździmy teraz focusem 1.6 i żre 8 litrow benzyny a chcemy cos co mniej pali a merol ile bierze?
Patriota
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota na targach w Genewie
    Salon Samochodowy w Genewie pokazał, że najbliższe kilkanaście miesięcy zapowiada się w Toyocie ekscytująco. Już w czerwcu w salonach pojawi się jeszcze ładniejsze AYGO, przyszłoroczny Auris będzie miał dwa napędy hybrydowe ...
    Toyota silniki 1JZ-GTE i 2JZ-GTE
    Sześć cylindrów w układzie rzędowym. Pojemność: od 2,5 do 3 litrów. Zalety: dostępność i dobry potencjał do tuningu. Silniki Toyoty z rodziny JZ zyskały już status legend. Solidny żeliwny blok jest w stanie ...

23 Lis 2007, 17:00

Ja to bym sie rozglądał nad mondeo albo passatem ale niestety KOMBI to bardzo brzydkie auto

PS. SEDANy są ładniejsze
dareg
Początkujący

23 Lis 2007, 17:05

ale potrzebne jest kombi i innego wyjscia nie ma jeszcze myslelismy na singum oplem ale mały jest .Duze auto ze wzgledu na psa poniewaz ma jezdzic w transporterze w bagarzniku
Patriota
Nowicjusz

23 Lis 2007, 17:05

no kolego KOLEGO !! chyba mi nie powiesz że BMW 5 w kombi jest brzydkie ???? ale każdy ma inne gusta i co innego woli :D :D za kombi przemawia ładowność i możliwość wsadzenie większego bagażu.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

23 Lis 2007, 18:36

sa silniki 2.0 w olej napedowy w BMW 5 ? Takie zeby paliły 7 l.
Patriota
Nowicjusz

23 Lis 2007, 18:53

Puchacz napisał(a):no kolego KOLEGO !! chyba mi nie powiesz że BMW 5 w kombi jest brzydkie ???? ale każdy ma inne gusta i co innego woli :D :D za kombi przemawia ładowność i możliwość wsadzenie większego bagażu.

owszem kombi jest duze ale mi sie nie podoba a po za tym jest focus do sprzedania kompi z 2003 za chyba 30000 tyś
dareg
Początkujący

23 Lis 2007, 19:24

Witam:)

Z tych co podałeś pajlepiej Mondeo, albo Passat.

A może Audi A6, albo Mazda 6.

Mazda 6 jest jednym z najmniej awaryjnych samochodów.

Tu Passat:

Tutaj Mondeo:
a tutaj silnijesze mondeo:

Audi A6:

a tutaj niezawodna Mazda 6:

a to te inne co chciałeś:)

Mercedes C

BMW 3 (chociaż lepsza jest 5)

i Opel Vectra

acha i jeszcze polecam Lagunkę:)
nowsza:
starsza:

PS; jak chcesz wiedzieć coś o tych samochodach to pytaj:)chętnie pomogę:)

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

23 Lis 2007, 20:28

Ja polecam Passata BMW serii 5 jest ładne,komfortowe ale drogie w utrzymaniu.Mondeo za ta kasę też by nie było złe.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

23 Lis 2007, 21:28

Patriota napisał(a):sa silniki 2.0 w olej napedowy w BMW 5 ? Takie zeby paliły 7 l.
Podobno diesel 520d pali średnio 4.7litra!!!!!!!!!!tak wynika z parametrów podanych przez BMW.

Tutaj taki:

i tu:

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

23 Lis 2007, 22:43

Ja polecam BMW e-46 jeśli ma być Diesel to 320D bo 330D (ten silnik diesla w BMW to bajka) będzie za drogie. Dlaczego to auto ? bo właściwości trakcyjne ma niemal idealne...do tego tylny napęd, wykonanie jest napewno lepsze niż w Mondeo, Vectrze czy Passacie w końcu BMW serii 3 to klasa Premium. Co do BMW 5 e-39 to z silnikiem Diesla 2litry moze mu troche brakować poza tym jeździłem sporo e-39 i powiem szczerze że to auto jest świetne lecz najlepiej spisuje sie na trasie w mieśćie jeśli chcesz duzo parkować napewno wygodnie nie będzie (mowa o wersji kombi oczywiście).
Pekińczyk
Początkujący