REKLAMA
Witajcie,
Rodzinka się powiększyła i szukam większego auta. Głównym problemem jest fotelik młodego który zajmuje dużo miejsca (montowany tyłem do kierunku jazdy). Obecnie w Clio II mam go za fotelem pasażera ale maksymalnie przesuniętym do przodu tak że nikt już tam nie usiądzie. Między oparciem tylnej kanapy a przednim fotelem mam dokładnie 87-88 cm. Potrzeba więc dość dużo miejsca w przedziale pasażerskim no i spory bagażnik (wiadomo jak to z dzieckiem). Przymierzałem fotel do Focusa MK2 (kombi) i wyszło na to samo co mam w Clio (brak funkcjonalności przedniego fotela). Pomyślałem o Mondeo MK3 ale te z kolei mają duże silniki powyżej 1.8 co przy moim trybie jazdy (głównie po mieście) spowoduje poważny drenaż portfela. Wolałbym raczej nie ładować się w LPG i tutaj jest zgryz komfort czy spalanie Z wyposażenia dodatkowego to najważniejsza jest klima, plusem będzie podgrzewana przednia szyba... reszta to pierdolety. ABS i poduszki to już standard więc nie wspominam. Budżet operacyjny do 15 tys. na gotowo. Rejon Wielkopolska.
Macie jakieś propozycje?