Kombi do miasta.

10 Mar 2015, 23:02

Witajcie,

Rodzinka się powiększyła i szukam większego auta. Głównym problemem jest fotelik młodego który zajmuje dużo miejsca (montowany tyłem do kierunku jazdy). Obecnie w Clio II mam go za fotelem pasażera ale maksymalnie przesuniętym do przodu tak że nikt już tam nie usiądzie. Między oparciem tylnej kanapy a przednim fotelem mam dokładnie 87-88 cm. Potrzeba więc dość dużo miejsca w przedziale pasażerskim no i spory bagażnik (wiadomo jak to z dzieckiem). Przymierzałem fotel do Focusa MK2 (kombi) i wyszło na to samo co mam w Clio (brak funkcjonalności przedniego fotela). Pomyślałem o Mondeo MK3 ale te z kolei mają duże silniki powyżej 1.8 co przy moim trybie jazdy (głównie po mieście) spowoduje poważny drenaż portfela. Wolałbym raczej nie ładować się w LPG i tutaj jest zgryz komfort czy spalanie :P Z wyposażenia dodatkowego to najważniejsza jest klima, plusem będzie podgrzewana przednia szyba... reszta to pierdolety. ABS i poduszki to już standard więc nie wspominam. Budżet operacyjny do 15 tys. na gotowo. Rejon Wielkopolska.

Macie jakieś propozycje?
echo7
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

10 Mar 2015, 23:14

Dlaczego nie LPG? Bierzesz benzynę 2.0, która spali w mieście max. 13l LPG co daje po dzisiejszych cenach 26zł. A za 26zł kupisz 5,8l Pb 95. Tyle to może Toyota Yaris 1.0 spalić.
Poszukaj Citroena C5 I 2.0, Mazdę 6, Hondę Accord VI.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ewolucja Suzuki LJ-80
    Pytanie „czym różni się SJ od Samurai” jest jednym z częściej wracających na forum dyskusyjnym. Jednak niniejszy artykuł nie powstał w celu zestawienia parametrów technicznych, wymiarów czy ...