REKLAMA
Cześć
Nazywam się Paweł i szukam dla siebie auta (będzie to moje pierwsze własne). Od kilku lat, nawet za nim zrobiłem prawo jazdy przeglądałem ogłoszenia z autami i się zastanawiałem co będzie tym właściwym wyborem. Od razu zaznaczę iż jestem pasjonatem motoryzacji (posiadam kilka zabytkowych motocykli) i szukam dla siebie auta z duszą, dlatego w grę wchodzą youngtimery, jak i może coś jeszcze starszego. Od razu przejdę do rzeczy i przedstawię wam mojego oczekiwania względem auta:
-cena: są dwie opcje cenowe (nie wiem czy sprzedam jeden z motocykli) albo ok 12-14 tyś albo ok 22 tyś PLN, oczywiście co do tych cen, to mam odłożone pieniądze na części i utrzymanie w razie czego
-moc: interesuje mnie auto w czystej benzynie, z manualną skrzynią biegów i z dobrym przyśpieszeniem, więc silnik w miarę żwawy
-spalanie: oczywiście jak najmniejsze, myślę że na poziomie 10L w mieście
-przeznaczenie: ok 150 km po mieście w tygodniu i ok. 600 km miesięcznie w trasie, jak na razie ale liczba ta zapewne wzrośnie
-typ nadwozia: co do typu nadwozia to odpadają kabriolety i combi, reszta mi pasuje
-części i serwis: interesuje mnie auto do którego części nie są przesadnie drogie(nie pracuję jeszcze, ponieważ chodzę jeszcze do szkoły), a i jest całkiem bezawaryjne.
Tak jak wspominałem interesuje mnie auto z duszą, dlatego też nadmieniłem iż szukam jakiegoś youngtimera. Na tą chwile moją uwagę przyciągnął w szczególności Saab 900 I generacji oraz starsze auta produkcji niemieckiej. Bardzo proszę i porady i opinie wymienionych przeze mnie jak i przez siebie aut, gdyż niedługo będę musiał wybrać jakieś auto. Pytanie jeszcze jedno czy może coś nowszego będzie alternatywą dla moich propozycji i kryteriów wyboru?
Pozdrawiam Paweł