Kombi, minivan diesel

30 Lip 2014, 12:07

Witam serdecznie, jestem tu nowa, więc jeśli "strzelę" jakiegoś byka z góry proszę o wyrozumiałość :) Mam do Was prośbę o doradzenie, jaki samochód wybrać. Mojemu tacie rozwalił się silnik w jego leciwej ukochanej Omedze i wreszcie podjął decyzję o kupnie czegoś nowszego ale bez szaleństwa, tata ma 67 lat, póki co dorabia jako zawodowy kierowca ale wiecie jak to w tym wieku, nie ma co planować zbyt wielu lat uzytkowania auta. Do rzeczy. Samochód musi być dość duży, pojemność do 1,9, disel, ok. 120-130 KM, tata napalił się na Zafirę ale póki co odmieniło mu się na passata 1,9 z tym, że tata nie chce wydać więcej niż 13-14 tys., więc z tego co widzę te passaty są dość wysłużone :( polećcie, proszę cokolwiek wartego tych pieniędzy o [podobnych parametrach, jakis kombiak albo minivan i żeby to to nie wylądowało od razu na kanale. Braliśmy również pod uwage ściągnięcie czegoś z Niemiec, warto? Z góry dziękuję za pomoc.
Stokrotka71
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 05 1989
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford Fiesta
Silnik: 1,1
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczni rowerzyści
    Rower staje się coraz bardziej popularnym środkiem transportu, a rowerowe wycieczki ulubioną formą spędzania wolnego czasu. Nie brakuje również ludzi, którzy na rowerze realizują swoją sportową pasję. Tymczasem ...
    Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
    W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...