itam, zaczynam powoli rozglądać się (no dokładniej to tata, ja mu tylko pomagam
![Szczęśliwy :D]()
) za jakimś samochodem do tych ok 25-30 tys.
Samochód głownie na dojazdy do pracy, ale odległości dość spore. Zazwyczaj są to dość spore trasy, wszystko zależy od aktualnej budowy. Mo\zna powiedzie\c \ze s\a to trasy od 350 do 900km. Aktualnie np. jest to jakieś 780km ( w jedną stronę) i taka trasa pokonywana jest 1-2 w miesiącu. Oprócz tego dojazdy do pracy jeszcze na miejscu też ok 20-50km. Droga zazwyczaj przebiega w ok 80-90% autostradą.
No i teraz coś na temat samego samochodu.
Jak pewnie każdy chciałby samochód mało awaryjny, mało pali i było jak najmłodsze
![Szczęśliwy :D]()
. Co do paliwa, to raczej diesel. Auto musi być pojemne więc jakiś kombi, grandtour czy jak to się tam teraz nazywa. Co do silnika i mocy to nie ma jakiś konkretnych wymagań.
Powiem tak, aktualnie jeździ Vectrą C i coś podobnego by się przydało jeśli chodzi o pakowność. Jak "troszkę" mniej miejsca będzie też się nic nie stanie jak będzie to samochód warty uwagi.
Nie wiem co by można było jeszcze napisać temat. Będę wdzięczny za wszelkie opinie i porady, bo sam ne wiem za jakim samochodem się rozglądać, tyle tego jest.