REKLAMA
Witam jako nowy użytkownik tego forum. Szukam auta jak w temacie. Do tej pory faworytem nr 1 jest (był?) Subaru Forester...
Potrzebuję auta większego niż mam w tej chwili (Nissan Almera), wygodniejszego i cichszego Głównie jeżdżę po mieście, ale zdarzają się też wypady poza utwardzone drogi (np. wyjazdy wędkarskie, zimą góry lub mazurskie kręte drogi i polne ścieżki).
Do tej pory skupiłem się na "Leśniku", gdyż wydaje się właśnie idealny do spełnienia moich wymagań. Jedno ale: dużo czytam o kosztach utrzymania tego auta, spalanie, itp. I to mnie zniechęca. Może doradzicie coś w temacie "jak nie Forester to co?" a może wypowie się właśnie szczęśliwy właściciel tego auta.
Podsumowując:
- auto "co najmniej" kombi;
- idealnie z napędem 4x4 lub tylko przód/tył z kontrolą trakcji (chodzi mi o zimowe wyjazdy w góry) - choć do tej pory Almera radziła sobie całkiem nieźle;
- niezawodny i oszczędny, tak wiem - to tylko w Erze...
Wiem, że nie wybierzecie za mnie auta i wcale tego nie oczekuję. Chciałbym tylko prosić o spojrzenie z innej perspektywy i ewentualne uwagi na co jeszcze zwrócić uwagę, a co jest nieistotne. Wyszedł w sumie dość długi temat, więc sorki za cierpliwość i czekam na jakieś sugestie.